Το δικαστήριο έκρινε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών την Α.Β. και ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, τον αδελφό της 

Δεκτή έγινε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που υπέβαλε η Α.Β. για την αναγνώριση και επιδίκαση αποζημίωσης για την άδικη φυλάκισή της από το Νοέμβριο του 2014.

Η Α.Β. έχει κριθεί αμετακλήτως αθώα για την δολοφονία και ληστεία της γιαγιάς της. Το δικαστήριο τής επεδίκασε αποζημίωση ύψους 29 ευρώ για κάθε ημέρα άδικης κράτησής της και συνολικά 42.340 ευρώ.

Οπως ανέφερε στην αίτηση που υπέβαλε στο δικαστήριο δια του συνηγόρου της κ. Φώτη Ρωμαίου, την 4η Νοεμβρίου 2014 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και έκτοτε και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2016 ήταν προσωρινά κρατούμενη στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά της γιαγιάς της.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2016 καταδικάστηκε από το Μ.Ο.Δ. Κω με την αριθμ. 23-36/2016 απόφασή του για τα ως άνω αδικήματα σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 10 ετών.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου την 5η Νοεμβρίου 2018 έκρινε ομοφώνως αθώα λόγω αμφιβολιών την Α.Β. και ένοχο, όπως και πρωτοδίκως, τον αδελφό της στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: dimokratiki.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook