Ως απλός παρατηρητής των γεγονότων που εξελίσσονται στην υφήλιο τον τελευταίο χρόνο , μένω άναυδος με την συμπεριφορά και τον λαϊκισμό πολιτικών , που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση και τον φόβο του κόσμου.

Σε κάθε κρίση , τους ανοίγεται ο δρόμος να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τον φόβο του κόσμου. 

Σε μια περίοδο που η συμπόρευση με κοινό στόχο είναι απαραίτητη για την εύρεση λύσεων και την έξοδο από τον νέο αυτό πόλεμο , κάποιοι κοιτάνε την δίκη τους πολιτική επιβίωση και μόνο. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζονται πολίτες, οι οποίοι είναι από την φύση τους δύσπιστοι ή και φοβισμένοι γενικά με το κάθε νέο που ανατρέπει την ροή της καθημερινότητάς τους. 

Η ανεξέλεγκτη παραπληροφόρηση του διαδυκτίου, η ανάσταση «μεγαλογιατρών» και «μεγάλοεπιστημόνων» η οποίοι στην πραγματικότητα είναι άφαντοι επιστημονικά στην καθημερινότητα, η άμεση αναμετάδοση και προώθηση των μη στοιχειοθετημένων απόψεών τους , ωθεί την κοινωνία σε αντίδραση. 

Το μυαλό του κόσμου είναι τόσο μπερδεμένο, που ενώ βλέπει την αλήθεια μπροστά του , αδυνατεί να την πιστέψει. Και με το δίκιο του. 

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας , αλλά δυστυχώς επικρατεί. 

Ένα παραπάνω στην χώρα μας, που σαν λαός διαφέρουμε σε πολλά από τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου. 

Είμαστε κοινωνικοί, σεβόμαστε τον όρο της οικογένειας , φιλόξενοι και αγαπάμε την επικοινωνία. 

Αγαπάμε την ελευθερία, την οποία ιστορικά την κατακτήσαμε με πολύ αίμα , από πολλούς επίδοξους που προσπαθήσαν να μας την στερήσουν. 

Με τα μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν, είναι φυσικό να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε. 

Δεν είναι όμως κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. 

Δεν επιβάλλονται αυτά τα μέτρα μόνο στη χώρα μας. 

Δεν ξύπνησε ένα πρωί ο Χ Υπουργός ή Πρωθυπουργός και είπε μαντρώστε τους ! 

Υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα , μια επιτροπή η οποία παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις , είναι σε επαφή με ινστιτούτα να τον κόσμο , με επιτροπές σε άλλες χώρες , αναλύει της τοπικές μετρήσεις και προτείνει τρόπους περιορισμού του ιού . 

Δεν είναι όμως και αυτοί θεοί ! 

Διαβάζω σχόλια τα οποία αναρτούν στο διαδύκτιο , άνθρωποι από όλη την χώρα , αγανακτισμένοι για το αύριο και με το δίκιο τους , αλλά επιρρίπτουν ευθύνες σε λάθος κατεύθυνση. 

Δεν φταίνε όμως αυτοί. 

Ηθικός αυτουργός είναι αυτός που τους έχει μεταδώσει την δίκη του ερμηνεία , ότι υπάρχει άλλος δρόμος , πως αυτά είναι λάθος , πως δεν υπάρχει ιός , πως στο εμβόλιο υπάρχει τσιπάκι , η νέα τάξη πραγμάτων , εξωγήινοι και Ελοχίμ. 

Ο κόσμος ξέρει, αλλά είναι στο DNA να ψάχνει να πιστέψει αυτό που νομίζει ότι θα του στρώσει ένα καλύτερο αύριο. 

Και επειδή το θέμα αυτό δεν θα τελειώσει άμεσα , αλλά δυστυχώς θα μας τυραννάει για μερικά χρόνια ακόμα , φοβάμαι ότι έχουμε να δούμε πολλά. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν και εύχομαι να βγω λάθος. 

Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς 
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης 
ΠΕ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook