Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Αθηνών για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με τον βιασμό που, όπως κατήγγειλε, υπέστη πριν από χρόνια, από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας. 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης θα διατάξει τη Δευτέρα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση οδηγεί τη Δικαιοσύνη να ανοίξει τη δικογραφία προκειμένου να παρακινηθούν κι άλλες αθλήτριες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση να προσέλθουν στις Αρχές και να το καταθέσουν.

Ανοίγουν τα στόματα

Ολα άρχισαν από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για όσα υπέστη από στέλεχος της ιστιοπλοΐας το 1998. Η σημαιόφορος στους Ολυμπιακούς του Ρίο μίλησε ανοιχτά κατά τη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, και φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή για μία σειρά αποκαλύψεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Λίγα 24ωρα μετά την Μπεκατώρου προχώρησαν σε αποκαλύψεις η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου. Η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook τη δική της τραυματική εμπειρία που βίωσε σε μικρή ηλικία επισκεπτόμενη γιατρό, ο οποίος θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τραυματισμό στον ώμο.

 

 





 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook