Νόστιμες και λαχταριστές.

Υλικά

120 γρ. ξινή κρέμα
170 γρ. καυτερή σάλτσα
4 φτερούγες κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
4 φλ. τσαγιού λάδι
25 γρ. μείγμα πικάντικων καρυκευμάτων
1 1/2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά την ξινή κρέμα με την καυτερή σάλτσα.
Βήμα 2
Καρυκεύστε και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Προσθέστε το στο μπολ με την καυτερή σάλτσα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το μείγμα πικάντικων μπαχαρικών (κρατήστε και ένα κουταλάκι στην άκρη).
Βήμα 6
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και καλύψτε το με το μείγμα αλευριού.
Βήμα 7
Τηγανίστε την κάθε φτερούγα κοτόπουλου στο καυτό λάδι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 8
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
Βήμα 9
Γαρνίρετε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσατε στην άκρη και απολαύστε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook