Μετά το μεσημέρι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού – Έκλεισαν τα σχολεία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου

Τελευταία ενημέρωση 14:50

Εκτός από τις κορφές των Κρητικών βουνών, το κύμα ψύχους που ξεκίνησε ουσιαστικά από την Κυριακή «κατέβασε» τα χιόνια και σε υψόμετρα άνω των 600 μέτρων.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας χιόνια – χαλάζι έπεσαν σε χωριά της Κισάμου, όπως το Έλος όπου έκλεισε το σχολείο, ενώ στα λευκά ντύθηκε το οροπέδιο του Ομαλού όπου σε συνδυασμό με την ομίχλη το τοπίο ήταν ονειρικό.

Από νωρίς το πρωί χιόνιζε στα Ανώγεια και σε περιοχές του οροπεδίου Λασιθίου , όπως φαίνεται στην φωτο της Ελευθερίας Φακιολάκη από το «Ψυχρό» του Οροπεδίου.

Μάλιστα με αποφάσεις των Δήμων Ανωγείων και Οροπεδίου Λασιθίου τα σχολεία έκλεισαν, ενώ με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου συνιστά η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και επισημαίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα επιβατικά οχήματα ή με οχήματα 4×4.

Πάντως μετά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα κατεβούν ακόμη χαμηλότερα και ασχέτως με το αν συνεχιστεί ή όχι η χιονόπτωση όσοι είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν με οχήματα σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500-600 μέτρων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς λόγω του παγετού οι δρόμοι θα είναι πολύ ολισθηροί.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook