Τον τρόπο που θα λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία περιέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Διευκρινήσεις για το νέο αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί τα πανεπιστήμια έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αυτό το σώμα θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.

Ακόμη σημείωσε ότι οι αστυνομικοί αυτοί δεν θα φέρουν όπλα ούτε θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι ο ρόλος του σώματος θα είναι αποτρεπτικός. «Θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση». ανέφερε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Πηγή: ieidiseis.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook