Άνοιξε ξανά ο χώρος μετά από κάποια ώρα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (18/01) στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου. Η τεταμένη κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν την προσεχή Τετάρτη, μετά και τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές άμεσα και να μπει σε lockdown.

Έτσι, το συγκρότημα του Καπιτωλίου που έκλεισε για περίπου μία ώρα, για λόγους ασφαλείας, είναι ξανά ανοικτό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξε άρση του σχετικού lockdown και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

«Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το σημερινό lockdown ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η Αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό μέτρο ο επικεφαλής της έκλεισε το συγκρότημα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανήρτησε σε μήνυμά της στο Twitter ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου. «Εκεί οφείλεται ο καπνός που πολλοί είδαν. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί», αναφερόταν σχετικά.

Οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook