Η 15χρονη από την Κρήτη υποβάλλεται σε χειρουργεία στις ΗΠΑ και η οικογένειά της χρειάζεται να συγκεντρώσει τη συμμετοχή της στο νοσήλια που φτάνει τις 20.000 ευρώ.

Η 15χρονη έχει γεννηθεί με προβλήματα σε καρδιά και πνεύμονες λόγω συγγενών ανωμαλιών που έχει εκ γενετής. Από τη στιγμή που γεννήθηκε έχει υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία. 

Λόγω των προβλημάτων υγείας το κορίτσι αντιμετώπιζε όχι μόνο σωματικό πόνο αλλά και ψυχικό καθώς υπήρξαν πολλές φορές που είχε πέσει θύμα εκφοβισμού και κακής αντιμετώπισης από συνομιλήκους της λόγω της διαφορετικότητάς της. Μάλιστα, χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές σχολείο. Ο εκφοβισμός αυτός είναι και ο λόγος που το παιδί θέλει να κρατήσει το πρόσωπο και τα στοιχεία του κρυφά. 

Το κορίτσι αυτή την εποχή βρέθηκε στην Ουάσιγνκτον για να υποβληθεί σε χειρουργεία. O EOΠΥΥ είχε εγκρίνει τη μεταφορά και κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των 3 νοσηλίων που απαιτήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα (παρατίθεται στο τέλος του κειμένου το έγγραφο μιας εκ των τριών η πιο πρόσφατη) και ανέρχονται περίπου στο ποσό των 320.000 δολάρια. Από αυτά η οικογένεια καλείται να πληρώσει συμμετοχή που ανέρχεται στο 10% του ποσού. 

Όπως ενημερώνει το Flashnews.gr συγγενής του κοριτσιού, η οικογένεια από το ποσό αυτό οφείλει να δώσει 32.000 δολάρια ΗΠΑ. Ήδη όμως η οικογένεια έχει δώσει ένα μέρος του ποσού στον ΕΟΠΥΥ για το πρώτο ταξίδι που έκανε στο Κολοράντο. Έτσι αυτή τη στιγμή υπολείπεται το ποσό των 20.000 ευρώ, τα οποία δε διαθέτουν. Είναι αναγκαίο να τακτοποιηθεί η οφειλή καθώς μόλις ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά το κορίτσι θα χρειαστεί να ταξιδέψει εκ νέου στην Αμερική.

Τα χρήματα πρέπει να βρεθούν και να δοθούν προκειμένου να έχει το κορίτσι τη δυνατότητα να νοσηλευτεί ξανά στο εξωτερικό όσες φορές χρειαστεί για την όσο το δυνατόν καλύτερη αποκατάσταση της υγείας της.

Και το ευρώ μετρά. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει την κατάθεσή του για να βοηθήσει την οικογένεια στον εξής λογαριασμό μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 20.000.

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHABANK: GR9401407010701002002029468 
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Σωματείο "Παιδική Χαρά"
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ : ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ για να αναγραφεί η απόδειξη δωρεάς.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook