Ενημέρωση για το Δημοτικό Γηροκομείο στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Χανίων

Τελευταία ενημέρωση 18:25

Σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 19/01/2021, όπου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης, από κοινού με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γιώργο Φραγκιαδάκη, παρείχαν ενημέρωση στους επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Γηροκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου "μετά και τους τελευταίους διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, όπου δεν διαπιστώθηκε κανένα νέο κρούσμα covid-19, η Διοίκηση της δομής ενημέρωσε τους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων, για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις ενέργειες που έγιναν καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα, μετά την εκδήλωση των κρουσμάτων στη δομή.

Τονίστηκε ότι η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά και απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να περιοριστεί το ταχύτερο δυνατό η διασπορά στους ηλικιωμένους και το προσωπικό.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τη διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων στο Γηροκομείο, η οποία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσαπάκος, εκ μέρους της παράταξης με επικεφαλής τον Άρη Παπαδογιάννη, ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο Τάσος Βάμβουκας (και σε αναπλήρωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σπυριδάκης), ο Γιάννης Σαρρής, ο Νίκος Βουρλάκης και ο Σεραφείμ Ρίζος"

Ανακοίνωση της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» για το θέμα του Δημοτικού Γηροκομείου.

"Στην σημερινή συνάντηση ενημέρωσης, επισημάναμε ως παράταξη στον κ. Δήμαρχο ότι είναι απαραίτητο να μας ενημερώσουν πλήρως οι υπεύθυνοι του γηροκομείου για το τι ακριβώς συνέβη και οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ξεκαθαρίσαμε για ακόμη μία φορά ότι δεν αναζητούμε ευθύνες, αναζητούμε πιθανά λάθη και παραλείψεις, με σκοπό να τα διορθώσουμε και να προστατεύσουμε καλύτερα τους φιλοξενούμενους στο γηροκομείο.

Αυτός και μόνο είναι ο σκοπός μας. Και για να τον πετύχουμε χρειάζεται ειλικρίνεια και διαφάνεια. Το να λέμε μονότονα ότι όλα έγιναν καλά δεν βοηθάει, αντιθέτως δημιουργεί παράδοξο: αν όλα έγιναν καλά πώς μολύνθηκε από τον ιό  το 1/5 των φιλοξενούμενων;

Ως παράταξη έχουμε κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και στηρίζουμε έμπρακτα με τα στελέχη μας αυτή τη δημοτική αρχή από το ξεκίνημά της χωρίς καμία υστεροβουλία. Ζητάμε, λοιπόν, κι εμείς από την πλευρά μας η δημοτική αρχή και οι υπεύθυνοι του γηροκομείου να ενημερώσουν πλήρως το δημοτικό συμβούλιο στην προσεχή του συνεδρίαση και όλοι μαζί να βρούμε τους καλύτερους τρόπους προστασίας των ηλικιωμένων που φιλοξενεί."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook