Μεγάλο πρόβλημα, από χτες, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ένα μεγάλο πρόβλημα στον υποσταθμό και στους μετασχηματιστές του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω της κακοκαιρίας, προκάλεσε απ΄σιτευτα προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος, σε όλα τα επίπεδα. Από χτες τα γραφεία, οι εργαστηριακοί χώροι αλλά και η φοιτητική εστία είχαν τεράστια προβλήματα με την τάση του ρεύματος γεγονός που οδήγησε στην πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος, σήμερα το απόγευμα, αφού έγινε, εν τέλει, η διασύνδεση με το νέο σύστημα του υποσταθμού μέσης τάσης και το νέο μετασχηματιστή.

Το πρόβλημα ωστόσο συνεχίζει να υφίσταται στην φοιτητική εστία. Μπορεί να αποκαταστάθηκε το πρόβλημα υδροδότησης καθώς και η σύνδεση του δικτύου, ωστόσο το πρόβλημα ηλεκτροδότησης θα συνεχίσει να υφίσταται, τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Flashnews.gr, έχει τοποθετηθεί ο νέος μετασχηματιστής στη φοιτητική εστία, ωστόσο για τη διασύνδεσή του απαιτείται ένα ειδικό εξάρτημα, το οποίο αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει διαθέσιμο στα Χανιά! 

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου, κατόπιν εισήγησης των τεχνικών , το παήγγειλε από την Αθήνα και αύριο τα ξημερώματα θα φτάσει στα Χανιά για να ολοκληρωθούν και στη φοιτητική εστία, οι εργασίες. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς το Flashnews.gr, το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στις φοιτητικές εστίες θα έχει αποκατασταθεί μέχρι αύριο (Τετάρτη) το μεσημέρι. 

Η φοιτητική παράταξη “Ενωτική Πρωτοβουλία” αναφέρθηκε στο γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: 

“Ύστερα από βλάβη του ηλεκτρολογικού συστήματος του Πολυτεχνείου, οι εστίες έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος/α πόσο απάνθρωπο είναι εν μέσω πανδημίας, με την θερμοκρασία να είναι πολύ χαμηλή και την εξεταστική να τρέχει κανονικά, οι εστιακοί/ές φοιτητ(ρι)ες να μένουν για δύο μέρες χωρίς ρεύμα ή νερό”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook