Οχτώ μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, που συνεδρίασε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Συριγωνάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας «WIND HELLAS Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» με κωδική ονομασία «ΜΠΑΛΙ 0517», που βρίσκεται εγκατεστημένος πλησίον του οικισμού Μπαλί (θέση Μπουρμπαρδόπυργος), Δήμου Μυλοποτάμου και περιλαμβάνει συνοδό έργο οδοποιίας. Το συνοδό έργο οδοποιίας του συγκεκριμένου σταθμού λόγω των κλίσεων του και των έντονων γεωμετρικών του χαρακτηριστικών είναι ευδιάκριτο από την Εθνική Οδό (Αγίου Νικολάου – Χανίων) και συγκέντρωσε πλήθος παρατηρήσεων – ενστάσεων αλλά και την απαίτηση από το σύνολο της Επιτροπής για αποκατάσταση του χώρου μέσω της εκπόνησης εξειδικευμένης φυτοτεχνικής μελέτης.

Επιπλέον εφτά μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

α) Σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας στη θέση «Τουρλί», Δήμου Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου με συνοδό έργο οδοποιίας.

β) Έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων Βώρων και Φανερωμένης Δήμου Φαιστού, ΠΕ Ηρακλείου.

γ) Σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας πλησίον του οικισμού Ομαλός, Δήμου Πλατανιά, ΠΕ Χανίων με συνοδό έργο οδοποιίας.

δ) Σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας στο ύψωμα «Κατρινιάρης» Δήμου Πλατανιά, ΠΕ Χανίων με συνοδό έργο οδοποιίας.

ε) Μονάδα επεξεργασίας αφυδατωμένης – ασβεστοποιημένης ιλύος στην θέση ‘Κορακιά’, Δήμου Χανίων, με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Χανίων και φορέα λειτουργίας την ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ-ΟΤΑ.

ζ) Σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας πλησίον του οικισμού Καπεδιανά, Δήμου Ρεθύμνης και περιλαμβάνει συνοδό έργο οδοποιίας.

η) Υφιστάμενο ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 1* δυναμικότητας 174 κλινών στην θέση ‘Μαχαιρίδες’ Πισκοπιανού Δήμου Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook