Οι υποθέσεις διπλασιάστηκαν σε σχεδόν 4 χρόνια στη Βρετανία

Υπάρχουν τουλάχιστον 2.297 καταγεγραμμένες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ 2015-2019, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην κυκλοφορία η αστυνομία μετά το αίτημα του BBC Radio 4.

Ο τρομακτικός αριθμός σηματοδοτεί μάλιστα αύξηση κατά 84% στην παιδική κακοποίηση που γίνεται από γυναίκες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως αυτά τα εγκλήματα περιβάλλονται από «έλλειψη κατανόησης», καθώς το σύνηθες μοτίβο είναι ο δράστης να είναι άντρας.

Η Dr Andrea Darling, ακαδημαϊκή εγκληματολόγος, είπε στο BBC πως τα πραγματικά νούμερα είναι μάλλον πολύ υψηλότερα, καθώς τέτοια εγκλήματα δεν αναφέρονται συνήθως. Καθώς το μοτίβο της κακοποιητικής συμπεριφοράς θέλει τον δράστη άντρα.

Και πράγματι μόλις στο 3,8% όλων των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά παιδιών ο δράστης ήταν γυναίκα (μεταξύ 2018-2019), σύμφωνα με τα στατιστικά που παραθέτει το BBC από το Office of National Statistics της Αγγλίας.

Στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν πως από τους 5.547 δράστες που καταδικάστηκαν για παιδική κακοποίηση στην Αγγλία και την Ουαλία το 2018, μόλις 66 ήταν γυναίκες.

Οι ειδικοί ανησυχούν ωστόσο πως η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από γυναίκες είναι ένα έγκλημα που δεν εντοπίζεται ερευνητικά επειδή ακριβώς δεν καταγράφεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook