Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ήδη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης – Ένας από τους καθηγητές που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση είπε ότι «είναι της μόδας η ανθρωποφαγία»

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων γυναικών που αποφάσισαν να «σπάσουν» τη σιωπή τους.

Σε έναρξη προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης οδήγησαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

«Αυτό εδώ είναι ένα απόστημα, που σπάει μετά από 30 χρόνια γιατί η πρώτη καταγγελία, που έγινε για τον συγκεκριμένο καθηγητή στο τμήμα μας ήταν το 1984. Αυτό, που συζητιόταν μεταξύ μας είναι ότι, ναι με πλησίασε, ναι μου ζήτησε να πάω για ιδιαίτερα, ναι με κάλεσε στο σπίτι του. Ναι ναι ναι», είπε η Νίνα Σαλταμπάση πρώην φοιτήτρια του Γεωλογικού τμήματος του ΑΠΘ.

Ο Πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Γεωλογίας Μιχάλης Νιάρχος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο καθηγητής βλέποντας, ότι η κοπέλα δίνει λευκή κόλλα την αγκαλιάζει από τη μεσούλα και της λέει γιατί δε μου έγραψες κάτι, μου δίνεις λευκή κόλλα. Πέρνα το απόγευμα από το γραφείο μου να συζητήσουμε τον βαθμό σου. Ποιόν βαθμό να συζητούσανε και τι να λέγανε για λευκή κόλλα; Μπορούμε μόνο να φανταστούμε.»

Ερωτηθείς για το αν συγκρατήθηκε καθόλου ο καθηγητής, επειδή ο κ. Νιάρχος βρισκόταν δίπλα στην κοπέλα την ώρα, που της έκανε αυτήν την πρόταση, απάντησε: «Δυστυχώς όχι. Δεν καταλάβαινε τίποτα. O άνθρωπος είναι απίστευτος. Του είχαν μιλήσει οι καθηγητές και είχε απαντήσει ότι του αρέσει ο ποδόγυρος, απλά οι κοπέλες υπερβάλλουν

Καθηγητής: Είναι της μόδας η ανθρωποφαγία

Ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Αυτό είναι από τα πιο χοντροειδή ψέματα. Εσείς πιστεύετε, ότι θα ήταν μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων, να πάρω αγκαλιά, όπως λέει, την άλλη να της πω έλα να πάμε στο γραφείο να συζητήσουμε για τον βαθμό σου; Είναι δυνατόν; Mε το γραφείο μου, να είναι αντικριστό με το γραφείο άλλων συναδέλφων και η πόρτα ανοιχτή», σχολίασε.

Δημοσιογράφος: Γιατί να βγουν τώρα να καταγγείλουν;

Καθηγητής Γεωλογίας: Bλέπετε αυτές τις μέρες είναι της μόδας η ανθρωποφαγία.

Καταγγελίες ωστόσο υπάρχουν και για δεύτερο καθηγητή από το Αριστοτέλειο.

Όπως αποκάλυψε πρώην φοιτήτρια του Αρχαιολογικού-Ιστορικού τμήματος, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος.

«Με κάλεσε στο γραφείο με πρόσχημα τους βαθμούς. Κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να μου λέει κομπλιμέντα, όπως τι όμορφα μαλλιά που έχω… Προσπάθησε να με χαϊδέψει και έτριβε πάνω μου το σώμα του. Δεν ξέρω πως βρήκα την δύναμη και τον απώθησα.»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ήδη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η καθηγήτρια του ΑΠΘ Δήμητρα Κογκίδου είπε ότι θα γίνει κοινή καταγγελία.

«Υπάρχει μια καταγγελία, η οποία θα είναι επώνυμη από φοιτήτριες που είναι απόφοιτες τώρα. 10 περίπου καταγγελίες, αλλά θα κάνουν μια κοινή για τον συγκεκριμένο καθηγητή.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook