Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες ή 8 μικρές φέτες χωριάτικο ψωμί
- 4 αυγά
- 400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 180 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 150 γρ. τυρί πικάντικο (κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο) τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε το σπανάκι όπως επίσης και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν ή μπέικον.
- Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι και τοποθετείτε στον πάτο τις φέτες απ’ το ψωμί Πάνω στις φέτες απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι.
- Σπάζετε από πάνω τα αυγά, ραντίζετε με λίγες σταγόνες λάδι και ψήνετε στο φούρνο 5′-7′ μέχρι να σφίξουν τα αυγά.