Θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί.

Σύντομη απεδείχθη η παρουσία του 48χρονου Νορβηγού στις Δικαστικές αρχές. Ο Νορβηγός φέρεται να δολοφόνησε την 54χρονη σύντροφό του στα Μεσκλά Χανίων, όπως αποκαλύφτηκε την περασμένη Κυριακή (17/1).

Ο Νορβηγός οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα, ο οποίος του απάγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην Ανακρίτρια Χανίων απο την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, την Παρασκευή (23/1) στις 10:30 το πρωί.

Να σημειωθεί πως ο 48χρονος σήμερα δεν είχε δικηγόρο, ο οποίος αναμένεται να ορισθεί απο το Προξενείο της Νορβηγίας στην Κρήτη, ενώ αν δεν γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να ορίσουν αυτεπάγγελτα οι Δικαστικές αρχές.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται ως αναμενόμενο να δοθεί νέα προθεσμία για την απολογία του, προκειμένου να ενημερωθεί ο δικηγόρος για την δικογραφία, ώς είθισται.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Νορβηγός φέρεται να ομολόγησε το πρωί στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 54χρονη σύντροφό του, ωστόσο,  όπως τους δήλωσε, η πράξη του οφειλόταν σε ατύχημα, αφού, αμφότεροι είχαν πιει πολύ και δεν μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του.

Yπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο αυτοκίνητο της 54χρονης σε εκκλησάκι στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου και αφού περικυκλώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πεζής περιπολίας Ηρακλείου, χωρίς να φέρει κάποια αντίσταση συνελήφθη βάση εντάλματος το οποίο είχε εκδοθεί το μεσημέρι της Τρίτης. Αργά χτες το βράδυ μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Ο Νορβηγός κατά την  αποχώρησή του από τον Εισαγγελέα

Ο Νορβηγός κατά την είσοδό του στο Δικαστήριο

Βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook