Μετά από μια χρονιά σχεδόν χαμένη για την κρουαζιέρα, οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας επιστρέφουν με τα πρόγραμματά τους το 2021.

Με τα εμβόλια και την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας στα πλοία, το 2021 αναμένεται να αποτελέσει τη χρονιά που η κρουαζιέρα θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Ακολουθούν τα σχέδια των εταιριών για κρουαζιέρες θαλάσσης στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Βρετανία

Το 2020 οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν με κρουαζιέρα, όμως εταιρίες όπως οι P&O Cruises, Saga και Fred Olsen προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στις θάλασσες.

Η P&O θα υποδεχθεί το νέος της πλοίο Iona, η Saga θα εγκαινιάσει το Spirit of Adventure ενώ η Fred υποδέχεται τα Borealis και Bolette που προέρχονται από την εταιρία Holland America Line.

Η Cunard επιστρέφει από το Μάιο και η MSC Cruises θα έχει ως βάση του MSC Magnifica στο νέο πέμπτο τερματικό σταθμό του Σαουθάμπτον.

Η Cruise & Maritime Voyages ήταν μία από τις απώλειες που προκάλεσε ο κορωνοϊός όμως η νέα εταιρία Tradewind Voyages θα αξιοποιήσει το Golden Horizon από το Harwich και τη Γλασκόβη στην εκκίνησή της στο Ην. Βασίλειο το Μάιο. Είναι μία από τις εταιρίες που θα προσφέρουν κρουαζιέρες στη Βρετανία το 2021, όπως οι Hurtigruten, Viking και Princess.

ΗΠΑ

Μεγάλα ονόματα κρουαζιέρας, όπως οι Carnival Cruise Line, Royal Caribbean και Norwegian Cruise Line, αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους έως τουλάχιστον τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις που θέτουν τα Κέντρα Λοιμωδών Νοσημάτων για τη συνέχιση της κρουαζιέρας, που περιλαμβάνουν μια σειρά δοκιμαστικών ταξιδίων για εθελοντές.

Οι εταιρίες προετοιμάζονται για ταξίδια στην Αλάσκα το 2021, παρότι ο Καναδάς μπορεί να επεκτείνει την απαγόρευση στα μεγάλα πλοία που προσεγγίζουν τα λιμάνια του, η οποία προς το παρόν ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ευρώπη

Τον Ιούνιο του 2020 στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε η πρώτη κρουαζιέρα ποταμού και λίγο αργότερα στη Νορβηγία το πρώτο ταξίδι θαλάσσης. Στη συνέχεια, η Ponant πραγματοποίησε ταξίδια από τη Γαλλία προς πολλούς προορισμούς της Γερμανίας, τα οποία απευθύνονταν στην εσωτερική αγορά. Οι MSC Cruises και Costa Cruises πραγματοποίησαν προγράμματα στην Ιταλία με τα μεγαλύτερα πλοία τους. Και οι δύο εταιρίες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα ταξίδια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όμως επιστρέφουν τον Ιανουάριο.

Στην Ελλάδα, η Celestyal Cruises επιστρέφει τον Απρίλιο με το νέο πλοίο της, Celestyal Experience. Το μοναδικό τμήμα της Ισπανίας που υποδέχθηκε κρουαζιέρες μετά το lockdown ήταν τα Κανάρια, από τις εταιρίες TUI (Mein Schiff), Hapag-Lloyd Cruises και Aida.

Η Γαλλική CroisiEurope προσφέρει ταξίδια από το Μάρτιο στα δύο κρουαζιερόπλοιά της. Το La Belle Des Océans θα ταξιδέψει στα Κανάρια και το Belle de l’Adriatique στην Κύπρο και τους Αγίους Τόπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook