Την άμεση απόσυρση του όρου “καλή υγεία” από τις προκηρύξεις για τις προσλήψεις στον Δήμο Ηρακλείου ζητάει η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5”.

Η παράταξη του Γιάννη Κουράκη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει την απόσυρση του όρου που αφορά την υγεία των υποψήφιων για προσλήψεις συμβασιούχων εργαζόμενων που αναφέρει να μην έχουν “χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον κορωνοϊό”.

Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για “ρατσιστικό όρο που αποκλείει άδικα πολίτες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, φαίνεται πως  έχει παρεξηγήσει, τα όρια της δικαιοδοσίας της, αλλά και τη βασική αρχή της ισοπολιτείας, της  ισότητας και  ισονομίας των πολιτών, προκαλώντας έτσι, το αίσθημα δικαίου,  σε δυο ανακοινώσεις που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τρόπο, προσβλητικό και πέρα από κάθε λογική, τίθεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη, ο όρος, ότι   τα άτομα που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει: “να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότατα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.

Αποστερεί δηλαδή η δημοτική αρχή, το βασικό και απαράγραπτο δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, σε πολίτες που έχουν  συνήθη υποκείμενα νοσήματα, όπως: άσθμα,  σάκχαρο,  παχυσαρκία, καρδιολογικά προβλήματα κ.α!

Έκπληκτοι λοιπόν διερωτόμαστε: Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, οι συντάκτες των δυο προκηρύξεων; Ποιους ρώτησαν όταν έθεταν τον πρωτοφανή και  ρατσιστικό αυτόν όρο, που αποκλείει άδικα και αυθαίρετα πολίτες από το  δικαίωμα τους να διεκδικήσουν με ίσους και θεσμοθετημένους όρους, μια έστω και προσωρινή θέση εργασίας;

Επίσης,  επειδή συχνά η δημοτική αρχή επικαλείται  τι κάνουν άλλοι δήμοι, συνήθως μικρότερης εμβέλειας από το δικό μας,  διερωτόμαστε.. Υπάρχει  κάποια  άλλη Δημοτική Αρχή σε όλη την επικράτεια, που έχει  κάνει   τέτοιου είδους  προκηρύξεις για προσλήψεις ατόμων, με τόσο προκλητικούς  και συνάμα  αυθαίρετους αποκλεισμούς;

Λυπούμαστε πάρα πολύ, που τη μοναδική εξαίρεση αυτού του κανόνα, την αποτελεί σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου! O τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας!

Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” καταγγέλλει  την προκλητική αυτή στάση   απέναντι στη βασική αρχή της ισότητας και  ισονομίας των πολιτών. Και καλεί τη  Δημοτική Αρχή, να αποσύρει αμέσως τις απαράδεκτες αυτές  προκηρύξεις, αποκαθιστώντας άμεσα  τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα όσα οι νόμοι και τα δημοκρατικά ήθη ορίζουν”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook