Κάτοικοι έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού για την κατάσταση των εργασιών σε 4 μνημεία των Χανίων

Η επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Επαγγελματιών περιοχής Θεοτοκοπούλου σε ανακοίνωσή της θίγει σειρά έργων στην παλιά πόλη των Χανίων τα οποία είτε έχουν μείνει στάσιμα είτε ο ρυθμός εκτέλεσής τους κινείται πολύ αργά.

Τέτοια έργα είναι το ανάχωμα της Δυτικής Τάφρου, ο προμαχώνας Σαν Σαλβατόρε όπου βρισκόταν το "Ξενία", το φρούριο Φιρκά και η Δυτική Τάφρος. 

Η πρωτοβουλία έχει στείλει μάλιστα, την παρακάτω επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού, τον δήμο Χανίων, την Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης

Η επιστολή της επιτροπής πρωτοβουλίας:

Είναι απογοητευτικό το θέαμα με τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ή αργούν χαρακτηριστικά να ολοκληρωθούν στην περιοχή μας.

1) Έργα σε Ιδιοκτησίες Δήμου Χανίων.

α) Ανάχωμα δυτικής τάφρου.

Έργο ενταγμένο στο προηγούμενο ΕΣΠΑ. Εγκαταλείφθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί το 50% του έργου και αφού απορροφήθηκε όλο το ποσόν των 410.000  ευρώ.

β) Προμαχώνας SAN SALVATORE

13 χρόνια μετά το γκρέμισμα του “ΞΕΝΙΑ”, τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος δεν είναι διαθέσιμος σε καθημερινή κοινή χρήση.

2) Έργα σε ιδιοκτησίες ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

α) Φρούριο Φιρκά.

Οι εργασίες συντήρησης δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς οι στεγασμένοι χώροι δεν δίνονται για πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις και εστίες.

β) Δυτική Τάφρος.

Οι εργασίες προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ελπίζουμε να επαναφερθούν οι 2 παιδικές χαρές και ο αθλητικός χώρος που υπήρχε.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook