Σήμερα οι εμβολιασμοί των τρόφιμων και των εργαζομένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Σε μια δομή που βρέθηκε, όχι άδικα, στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, με τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν, να έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην χανιωτικη κοινωνία. Τα τελευταία τεστ πάντως που έγιναν έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα, καθώς ήταν καθαρά και αυτό δηλώνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. 

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα Χανιά, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο που θα έρθει από την Αθήνα για να επιταχυνθεί η διαδικασία, θα βρίσκονται στο Γηροκομείο Χανίων για να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου Covid-19 στους τρόφιμους αλλά και στους εργαζόμενους. Μια πολή σημαντική διαδικασία για την  εύρυθμη λειτουργία της ευαίσθητης αυτής δομής.

“Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ άπό την Αθήνα έρχεται στα Χανιά για να βοηθήσει τη διαδικασία. Θέλουμε σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι εμβολιασμοί, ακόμα και αν χρειαστεί να τελειώσουμε το βράδυ”, σημειώνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χανίων Γιάννης Σημαντηράκης.

Δεν θέλουν να εμβολιαστούν!

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι στο γηροκομείο δεν θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούμενοι πιθανές παρενέργειες. Τη δεδομένη στιγμή έχουν δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσουν το εμβόλιο 36 εργαζόμενοι και 62 τρόφιμοι, συνολικά δηλαδή 98 άτομα. 5 τρόφιμοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν (το δήλωσαν οι συγγενείς τους), ωστόσο το “εντυπωσιακό” της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν 60 εργαζόμενοι (58 για την ακρίβεια) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, θα τους ζητηθεί να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό ότι σε μια τόσο ευαίσθητη δομή αποτελεί ρίσκο η επιθυμία τους αυτή. 

Όπως τονίζει ο κ. Σημαντηράκης στο Flashnews.gr, “πρέπει το Υπουργείο να επιληφτεί του θέματος και να υπάρξει σχετική απόφαση που να επιβάλλει σε εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο. Εμείς τι ευθύνη μπορούμε να έχουμε όταν ο νόμος τους το επιτρέπει; Γιατί εμείς πρέπει να είμαστε συνέχεια με το άγχος;”.

Είναι αλήθεια ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμεί και το γεγονός ότι σε μια δομή που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, θέλει να εμβολιαστεί μόνο το 1/3 (!) των εργαζομένων, πρέπει να προβληματίσει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι, αρχικά ο αριθμός των εργαζομένων που επιθυμούσαν να εμβολιαστεί, ήταν πολύ μικρότερος, αλλά με σχετικές “πιέσεις”, αυξήθηκε.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική διαδικασία, τη στιγμή που στη δομή πνέει πλέον, άνεμος αισιοδοξίας, αφού τα κρούσματα δείχνουν να υποχωρούν.

“Εξακολουθούμε να έχουμε τα ίδια πρωτόκολλα με πριν και ακολουθούμε τα ίδια μέτρα. Δεν αλλάξαμε κάτι σε αυτό, επειδή μειώθηκαν τα κρούσματα. Συνεχίζουμε με αυστηρά μέτρα. Περιμένουμε τα επόμενα τεστ για να επιβεβαιώσουμε την καλή εικόνα που υπάρχει. Αρχίζει να υπάρχει αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα, επιστρέφοντας στη δομή και τρόφιμοι που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Είμαστε όμως το ίδιο προσεκτικοί και έτσι θα παραμείνουμε”, σημειώνει στο Flashnews.gr, ο ΓΓ του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Σημειώνεται τέλος, ότι τα μοριακά τεστ τροφίμων και εργαζομένων δεν θα γίνουν σήμερα, αλλά αύριο Παρασκευή (22/1), λόγω του γεγονότος ότι σήμερα πραγματοποιείται η διαδικασία εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook