Συμπαραστέκονται στην διευθύντρια της Παθολογικής  Κλινικής,  Ελένη Ιωαννίδου.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που “μεταφράζεται” σε …υποβολή παραίτησης, γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενη για την πληροφορία ότι η διοίκηση ξεκινά διαδικασία διερεύνησης για το αν η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Ελένης Ιωαννίδου διέπραξε πειθαρχικό αδίκημα, όταν την Κυριακή ανακοίνωσε πως λόγω έλλειψης εφημερευόντων γιατρών δεν ήταν δυνατή η εισαγωγή ασθενών στην κλινική.

Όπως σημειώνει το goodnet.gr, άμεσα ο διοικητής του ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης είχε αντιδράσει, υποστηρίζοντας πως μία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου και προανήγγειλε διερεύνηση του πως η λοιμωξιολόγος πήρε μια τέτοια απόφαση.

Οι παραιτήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχουν φτάσει τις 16 και είναι άγνωστο ακόμα αν θα γίνουν αποδεκτές και με τι προϋποθέσεις. Αν γίνουν, κατανοεί κανείς τι θα δημιουργηθεί σε έναν τόσο “ευαίσθητο χώρο” όπως  το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβάλλει παραίτηση όλοι οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όλοι οι γιατροί της νεφρολογικής κλινικής, κάποιοι παθολόγοι, δύο καρδιολόγοι, μία παιδίατρος, ένας ακτινολόγος. Φυσικά, παραίτηση έχει υοβάλλει και η Ελένη Ιωαννίδου 

Για τα γεγονότα τοποθετήθηκε και ο Ρεθυμνιώτης βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός που μεταξύ άλλων τόνισε:

“Με αυτή η κατάσταση, το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια κάποτε εξαντλούνται.  Και η απόγνωση μετατρέπεται σε διαμαρτυρία, αρχικά σε υπηρεσιακό επίπεδο και μετά, όταν η απάντηση είναι μονίμως «εντέλλεσθε», παίρνει και δημόσιο χαρακτήρα. Αυτό ακριβώς ήταν το «έγκλημα» της Ελένης Ιωαννίδου, διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής, λοιμωξιολόγου και Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Μόνο που η νέα διακυβέρνηση στο ΕΣΥ δεν τα ανέχεται αυτά. Δεν την ενδιαφέρει η ουσία, το αν δηλαδή καλύπτονται αξιοπρεπώς οι ανάγκες των ασθενών και αν τηρείται η νομιμότητα για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού”

Και προσέθεσε: “Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι σοβαρά και οι αστειότητες περί πολιτικών ή άλλων κινήτρων προκαλούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων μας, ας σταματήσει τώρα αυτή η επίδειξη αυταρχισμού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 7ης ΥΠΕ και ας υπάρξουν άμεσα κινήσεις αντιστροφής του διαλυτικού για τη λειτουργία του νοσοκομείου κλίματος  και, κυρίως, δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για οριστική επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων. Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για τη δημόσια περίθαλψη στο Νομό”.

Από την πλευρά του, το “Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών αναφέρει:

«Το θέμα δεν είναι να ξαπλώσει ο ασθενής σ΄ ένα κρεβάτι, αλλά να υπάρχει και γιατρός να τον φροντίζει».

Αυτό το τόσο απλό και συνάμα τόσο ουσιώδες επισήμανε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Το ίδιο έχει επισημάνει και το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, έχοντας χαρακτηρίσει ανασφαλές για τους ασθενείς το πρόγραμμα εφημέρευσης Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και δεν το έχει εγκρίνει, επειδή στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής υπάρχουν ακάλυπτες εφημερίες.

Ως εκ τούτου, η Διευθύντρια της Παθολογικής έκανε το ιατρικώς αυτονόητο για την ασφάλεια των ασθενών της: επειδή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου δεν υπήρχε ακόμα μια φορά ειδικός γιατρός σε εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αποφάσισε ο εφημερεύων παθολόγος να μείνει στα Επείγοντα και η Παθολογική κλινική να μη δέχεται νέα περιστατικά.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αντί ν΄ αντιληφθεί την αγωνία των γιατρών που έχουν εξουθενωθεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να φροντίσει για τη στελέχωση του Τμήματος, αντί να συμπορευτεί με τους γιατρούς, επέλεξε ν΄ αντιδράσει με αυταρχισμό. Κίνησε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Διευθύντριας της Παθολογικής κυρίας Ιωαννίδου Ελένης!

Πρόκειται για αδιανόητη ενέργεια που προσβάλει το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ. Γι αυτό δεκαέξι γιατροί του Νοσοκομείου υπέβαλαν αμέσως στο Διοικητή τις παραιτήσεις τους και άλλοι 47 κατέθεσαν κείμενο με συντριπτικά ερωτήματα προς τη Διοίκηση που συμπεριφέρεται με προκλητικό και εκδικητικό τρόπο.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να μη διανοηθεί να διαλύσει το Νοσοκομείο, πυροδοτώντας καταστροφικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας

Καλούμε τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, καθώς και τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσουν στην τάξη τον άφρονα Διοικητή και να διακόψουν κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Διευθύντριας της Παθολογικής.

Καλούμε την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Γιατρών, τους Ιατρικούς Συλλόγους να εκδηλώσουν την καταδίκη τους στις πρωτοφανείς ενέργειες που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ως εδώ!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook