O πολιτικός μηχανικός, Ιωάννης Γουναλάκης μίλησε στο site μας για την ζημιά στον κατασκευαστικό χώρο το 2020, λόγω πανδημίας και τις προσδοκίες για το 2021.

Ο ίδιος αναφέρθηκε για την χρονιά που πέρασε και τις καταστροφικές συνέπειες σε όλους τους κλάδους, λόγω πανδημίας.

“Η ζημιά στον κατασκευαστικό χώρο υπάρχει τα τελευταία δέκα χρόνια και η χρονιά που έφυγε ήταν “απόνερα”. Το 2020 ενώ ξεκίνησε να ανεβαίνει η δουλειά, αλλά ήρθε η πανδημία και το lockdown, που επίδρασε αρνητικά τουλάχιστον σε επενδυτές που προέρχονται από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι θεσμικοί κατασκευαστές στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι μεγάλη πληγή υπάρχει παντού, σε κάθε τομέα. Βέβαια οι εξοχικές κατοικίες γνώρισαν ένα τεράστιο πλήγμα, ο τουριστικός τομέας επίσης. Υπάρχουν πολλές καθυστερημένες πληρωμές.”

Ενώ, δήλωσε αισιόδοξος για το 2021.

“Είμαι αισιόδοξος για το 2021. Η οικονομία κάνει κύκλους. Υπάρχει ένας κλάδος καθόδου και ένας ανόδου. Οι κλάδοι αυτοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι μία χρονιά έκρηξης για την Ελλάδα, για τον κατασκευαστικό τομέα και ελπίζω τέλος του χρόνου να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη. Θεωρώ ότι τα πάντα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία. Όλοι βλέπουμε ότι μάλλον η τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από την περσινή, χωρίς να περιμένουμε τρομερά πράγματα, αλλά ο κόσμος έχει κουραστεί να είναι ένα χρόνο μέσα, θεωρεί την Ελλάδα ένα ασφαλή προορισμό και αυτό θα δώσει μία δυναμική σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους να πάει η οικονομία καλά. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους ξένους επενδυτές, υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Είναι ένα εξαιρετικό οικόπεδο στην ευρωπαϊκή ζώνη.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook