Ψήφισμα συμπαράστασης Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Σ. Μπεκατώρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ’ αριθμ. 1 Απόφαση, που έλαβε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου 2021, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

“Με αφορμή την πρόσφατη γενναία αποκάλυψη της Χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δηλώνει τη συμπαράστασή του στην εξαιρετική Ελληνίδα αθλήτρια και μητέρα. Ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο έντονο τρόπο τη σεξουαλική ή άλλης μορφής βία και καταναγκασμό,  σε οποιοδήποτε τμήμα της κοινωνίας μας.

Σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε ως κοινωνία το σπάσιμο του “άγραφου  νόμου της σιωπής” και να καταπολεμήσουμε το φόβο, που κρύβεται πίσω από ανάλογα γεγονότα. Κρισιμότερο όμως είναι να αγκαλιάσουμε και να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τα θύματα και κυρίως να εξασφαλίσουμε ότι οι θύτες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ώστε να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

Ευχόμαστε να είναι η Σοφία Μπεκατώρου το τελευταίο θύμα τέτοιων θλιβερών και απάνθρωπων  συμπεριφορών”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook