Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων και προσωπικού 

Η πρώτη δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας Covid-19 χορηγήθηκε στους ωφελούμενους και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Χανίων, αλλά και απεσταλμένοι του ΕΟΔΥ από την Αθήνα, βρέθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Γηροκομείου όπου πραγματοποίησαν τη χορήγηση του εμβολίου στο σύνολο των φιλοξενουμένων και του προσωπικού της δομής που το επιθυμούν καθώς, όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr υπαρχουν αρκετοί, ειδικά μεταξύ των εργαζομένων που δεν θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου, Γιάννη Σημαντηράκη και τον Επόπτη των ΚΟΜΥ Χανίων, Στέφανο Ντουκάκη επιθεώρησαν την ομαλή τήρηση της διαδικασίας. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε πως “είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολο των ατόμων που βρίσκονται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, ώστε να νιώσουν και οι ίδιοι ασφαλείς αλλά και να θωρακιστεί η δομή από τον αόρατο κίνδυνο. Με τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων οι ηλικιωμένοι θα αποκτήσουν ανοσία που θα υπερβαίνει τα 90-95%”. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Σημαντηράκης, ο οποίος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εμβολιάστηκαν, τόνισε ότι ο χώρος των εμβολιασμών έχει απομονωθεί, έχουν μπει ειδικά κρεβάτια νοσηλείας σε περίπτωση ανάγκης και έχει γίνει επιπλέον απολύμανση στο εσωτερικό της δομής. 

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο κ. Αντώνης, 106 ετών, φιλοξενούμενος της δομής ο οποίος με χαμόγελο και αισιοδοξία, έδωσε το καλό παράδειγμα.

Η δεύτερη δόση του εμβολίου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook