Για άλλη μια φορά ο Νίκος Σύψας δεν… μάσησε τα λόγια του και ζήτησε επαγρύπνηση για να μη ζήσουμε εικόνες Μπέργκαμο!

Η Αττική, όπου εντοπίζονται τα μισά από τα ενεργά κρούσματα και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία. Πάνω από 4 ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας!

Πάμε καλά αλλά όχι τόσο όσο ίσως θα θέλαμε να πιστεύουμε και η Αθήνα δείχνει να είναι “βόμβα” έτοιμη να εκραγεί. Ο κορονοϊός είναι εδώ και όπως είπε ο Νίκος Σύψας πρέπει να δείξουμε για λίγο ακόμα επαγρύπνηση, αφού είμαστε κοντά στο νήμα αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση, αφού δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά, όπως τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (22.01.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από 5.000 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και τα μισά απ’ αυτά εντοπίζονται στην Αττική.

«Κατακόκκινο» είναι το κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 4 (!) και αυτό δημιουργεί φόβο για τη διασπορά που μπορεί να υπάρξει και επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση. 

«Αν “σκάσει” η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή» τόνισε ο Νίκος Σύψας και προειδοποίησε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι ο ιός είναι εδώ και ότι δεν αποκλείεται ένα τρίτο κύμα.

Με την Αττική συνδέεται και το… καλοκαίρι αλλά και το άμεσο μέλλον. Όπως τόνισε ο Νίκος Σύψας «αν έχουμε ατύχημα στη Αττική τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο». Και εξήγησε ότι αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις εντατικές τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά και ότι αν αυτό γίνει, θα γίνει ξαφνικά όπως έγινε και στον Μπέργκαμο.

«Είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, ας κάνουμε υπομονή» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας.

Τα σχολεία

Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα, θα αποφασίσει να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αυτό είναι το πιο λογικό. Ωστόσο, έκρινε ότι πρόκειται για απόφαση υψηλού ρίσκου, γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

«Μαύρα» ήταν τα μαντάτα για την εστίαση, με τον Νίκο Σύψα να λέει ότι θα ανοίξει αλλά όχι άμεση, αφού δεν είναι στις προτεραιότητες για άνοιγμα γιατί δυστυχώς είναι αιτία υπερμετάδοσης. 

Ο γνωστός καθηγητής είπε επίσης πως όσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, τόσο το καλύτερο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook