Το ΚΥΣΕΑ επισφράγισε χθες την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς -για τους υπόχρεους πλήρους θητείας- θα είναι πλέον 12μηνη, αντί των 9 μηνών που ίσχυες μέχρι σήμερα. Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων και σύμφωνα με αυτήν εξισώνεται η διάρκεια της πλήρους θητείας των οπλιτών του Στρατού Ξηράς με τη διάρκεια της θητείας των οπλιτών σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Αναφορικά με όσους είναι υπόχρεοι μειωμένης στρατιωτικής θητείας, καλούνται πλέον να υπηρετήσουν εννέα μήνες, αντί για οκτώ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιους «πιάνει», ποιες οι εξαιρέσεις
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο και δεν αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους. Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι καθορίζεται θητεία διάρκειας εννέα μηνών για τους υπόχρεους πλήρους θητείας που υπηρετούν σε συγκεκριμένες (παραμεθόριες) Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με ειδικά επιχειρησιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους στη συγκεκριμένη Μονάδα για το σύνολο της θητείας τους.

Επιπλέον, καθορίζεται για τους Δοκίμους Εφέδρους Αξιωματικούς Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας διάρκεια θητείας δεκαεπτά και δεκατεσσάρων μηνών αντιστοίχως. Οι εν λόγω Μονάδες θα εξειδικευθούν με νεώτερη Διαταγή.

«Η εν λόγω Υπουργική Απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού σχετικώς με τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και προσωπικό, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων από τη φθίνουσα απόδοση των κλάσεων σε Στρατευσίμους» σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook