Σε κίνηση συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα προέβει η εταιρεία Σ. Κασιμάτης & Σια Α.Ε., προσφέροντας στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου δέκα χιλιάδες (10.000) προστατευτικά καλύμματα προσώπου (μάσκες) μίας χρήσεως δια την κάλυψη αναγκών των ωφελουμένων και εργαζομένων στις δομές και δράσεις του Ιδρύματος.

Πρόκειται για πιστοποιημένες μάσκες (ΕΝ ISO), με 3 στρώσεις υφαντού πολυπροπυλενίου, διασφαλίζοντας 98% αποτελεσματικότητα στη μη διήθηση βακτηρίων, άνετη αναπνοή, χωρίς λάτεξ και ίνες από υαλοβάμβακα.

Η εταιρεία Σ.Κασιμάτης & ΣΙΑ Α.Ε., καταξιωμένη στον τομέα της χάρτινης συσκευασίας τυποποίησης τροφίμων, την περίοδο της υγειονομικής κρίσης στο πλαίσιο των νέων επενδυτικών της σχεδίων δραστηριοποιείται και σε παραγωγή Ιατροτεχνολογικών προϊόντων (χειρουργικών μασκών μίας χρήσης). Η παράδοση έγινε στον προαύλιο χώρο του Αννουσάκειου Ιδρύματος καθώς, τα αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έχουν ληφθεί στο Ίδρυμα, επιτρέπουν την είσοδο στους χώρους του μόνο στο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Το υλικό, εκ μέρους της εταιρείας, παρέδωσε ο κ. Ελευθέριος Κασιμάτης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Διοικητικός Διευθυντής, Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Αρετάκης και αντιπροσωπεία εκ του Νοσηλευτικού προσωπικού παρέλαβαν το υλικό, με τον Σεβ. Πρόεδρο κ. Αμφιλόχιο να σημειώνει: «Πολλές οι ευχαριστίες μας προς την εταιρεία Σ. Κασμιάτης & ΣΙΑ Α.Ε. δια την ευγενή χορηγία και προσφορά δέκα χιλιάδων (10.000) προστατευτικών καλυμμάτων προσώπου, μάσκες μιας χρήσεως, πιστοποιημένες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ε.Ο.Φ. Πολύτιμο και απαραίτητο υλικό το οποίο θα καλύψει ζωτικές ανάγκες του Ιδρύματος.

Το υλικό αυτό θα διανεμηθεί στις δομές και δράσεις του Αννουσάκειου (τρόφιμοι, ωφελούμενοι, προσωπικό), στα 2 Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» που λειτουργεί, ως επίσης και στις προνοιακές και κοινωνικές του δομές: (Κοινωνική Κουζίνα, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κ.α.), συμβάλλοντας έμπρακτα στην διασφάλιση της υγείας των εκατοντάδων ωφελουμένων ως και των 58 εργαζομένων σε αυτό. Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που μια υγιής εταιρεία του τόπου μας η Σ. Κασιμάτης & Σια Α.Ε., στους δύσκολους αυτούς καιρούς όχι μόνον αναπτύσσεται προσφέροντας θέσεις εργασίας και προοπτική στον τόπο, αλλά με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης έρχεται αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια διασφάλισης της δημόσιας υγείας, σε ένα τόσο ευαίσθητο και ευάλωτο χώρο όπως είναι το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας. Ευχαριστούμε διότι μας βοηθούν να θωρακίσουμε, ακόμα περισσότερο, τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, ωφελούνται και διακονούν σε αυτό.

Το φωτεινό αυτό παράδειγμα ευχόμεθα να βρει μιμητές και από άλλες Εταιρείας και Φορείς του τόπου μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook