Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957» και θα αναλυθεί το μυθιστόρημα «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, στις 8.00 το βράδυ  θα γίνει διαδικτυακά η 6η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Πολιτισμού και Ιστορίας της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με τη συνεργασία της Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη που οργανώνεται  από τη Διεθνή Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΝΦΚ).

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου στοχαστή και παγκόσμια γνωστού Κρητικού συγγραφέα.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957» (Παραγωγή: Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη) και θα αναλυθεί το μυθιστόρημα «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Την παρουσίαση του έργου θα κάνει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού, Καθ. Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Υπ. Δρ. του Παν/μίου Paul Valéry-Montpellier III, Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλίας ( Chevalier des Palmes Académiques), Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ, Υπεύθυνη της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Ν. Καζαντζάκη.

«Πολλοί που διάβασαν τον Καπετάν Μιχάλη θαρρούν πως τέτοια παιδιά-τέτοια αντράκια, όπως λέμε στην Κρήτη- ποτέ δεν υπήρξαν, ούτε άντρες τόσο χεροδύναμοι, τόσο ψυχοδύναμοι, που ν’ αγαπούν με τόση λαχτάρα τη ζωή και ν’ αντικρίζουν με τόση περιφρόνηση το θάνατο. Πώς να πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη;»

Νίκος Καζαντζάκης
(Από τον πρόλογο στον «Καπετάν Μιχάλη»)

Όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδήλωση (ανώτατο όριο συμμετοχής τα 100 άτομα) παρακαλούνται να απευθύνουν στον Πρόεδρο της Ένωσης Μανόλη Ζαχαριουδάκη ([email protected] ή [email protected]) την επιθυμία τους, για να λάβουν σε προσωπικό μήνυμα τους κωδικούς συμμετοχής τους.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook