Ένα διαφορετικό cheesecake με πρωταγωνιστή το μέλι!

Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό να μαλακώσουν

Για την επικάλυψη
μέλι ανθέων
κομμάτια από παστέλι
2 χούφτες αμύγδαλα ωμά

Διαδικασία
Για τη βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψουμε καλά, και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα (στερεώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά η βάση του μπολ στο νερό) και την προσθέτουμε και αυτή στο στο μείγμα του μίξερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν για λίγο τα αμύγδαλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη φλούδα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα καβουρδίζουμε στον φούρνο σε ένα ταψάκι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι.

Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και καλύπτουμε την επιφάνεια με το μέλι, τα τρίμματα από αμύγδαλα και κομμάτια παστελιού. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook