Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές τους απέκλεισε από την  εξεταστική.

Η ανακοίνωση εστάλη στα ΜΜΕ από την παράταξη Πανσπουδαστική Κίνηση Συμμετοχής του ΜΗΧΟΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του καθηγητή και κοσμήτορα της σχολής κ. Μανούτσογλου στο μάθημα της Γεωλογίας, ο οποίος έκανε πράξη την απειλή του. Απέκλεισε φοιτητές από την εξεταστική διαδικασία επειδή δεν είχαν αγοράσει εκτυπωτή όπως ο ίδιος απαιτούσε!
Την περίοδο που το εισόδημα σε αρκετές οικογένειες έχει μειωθεί κατακόρυφα, που δεν υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα των ιδρυμάτων μας και για την επιστροφή μας στο τόπο σπουδών μας, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ευθύνης για την διεξαγωγή της εξεταστικής στο κάθε ίδρυμα ξεχωριστά, και με τη σειρά τους τα ιδρύματα στους καθηγητές. Τι στιγμή που το νέο νομοσχέδιο είναι στα σκαριά και προβλέπει χρηματοδότηση 30εκ. για ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κυβέρνηση μας λέει πως δεν έχει λεφτά για το ασφαλές άνοιγμα των χώρων μας, για την πρόσληψη ΔΕΠ και δημιουργία κατάλληλων υποδομών στα ιδρύματά μας, για την εξασφάλιση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ώστε κανένας φοιτητής να μην αποκλειστεί από την εξεταστική για κανέναν λόγο!

Ενέργειες σαν και αυτή του κ. Μανούτσογλου, σε καμία περίπτωση δεν μας βοηθάνε να κατανοήσουμε καλύτερα το διδακτικό αντικείμενο, καθώς πολλοί φοιτητές αποτράπηκαν έστω και να διαβάσουν για το μάθημα διότι γνώριζαν ότι είχαν κοπεί προκαταβολικά! Αντιθέτως, βάζουν περαιτέρω εμπόδια στην ήδη δύσκολη κατάσταση μέσα στην οποία καλούμαστε να διαβάσουμε αλλά και να εξεταστούμε, εν τέλει να κατανοήσουμε το επιστημονικό μας αντικείμενο, να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες.
 
Απαιτούμε:
• Θέματα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως εξεταστικής
• Εξασφάλιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τους φοιτητές
• Να λυθεί το ζήτημα της επιστροφής των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους
• Επαναληπτική εξεταστική για όποιον φοιτητή κόπηκε ή αποτράπηκε να εξεταστεί λόγω της απαράδεκτης απαίτησης
• Να τοποθετηθεί η Κοσμητεία ΜΗΧΟΠ επί του θέματος
                                                             
  Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. ΜΗΧΟΠ
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook