Τεράστια κινητοποίηση χτες του λιμενικού σώματος για την εξεύρεση του Σήφη Βαλυράκη.

Ο Χανιώτης πολιτικός αγνοούνταν, χτες το απόγευμα, στην περιοχή της Ερέτριας όπου βρέθηκε μερικές ώρες νεκρός. Νωρίτερα είχε βρεί το φουσκωτό του σκάφος με το οποίο είχε πάει για ψάρεμα.

Το λιμενικό ενημερώνει για τις έρευνες που υπήρξαν αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθηθούν, από τη στιγμή που βρέθηκε η σορός του Σήφη Βαλυράκη:

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχἐς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας ”ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ”, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή ”ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ” Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Διαβάστε εδώ τα σενάρια που εξετάζονται για τις συνθήκες του θανάτου του
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook