Διαβάστε τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Χανιώτη πρώην Υπουργό και βουλευτή.

Αντώνης Σαμαράς – Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας

«Με βαθειά θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό ενός αγωνιστή και προσωπικού μου φίλου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μίνα και στους οικείους του. Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της».

Ντόρα Μπακογιάννη – Βουλευτής Χανίων

Με τον Σήφη Βαλυράκη πορευτήκαμε σε αντίθετα στρατόπεδα αλλά και μαζί στον αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Ήταν ένας πολιτικός με όραμα, με πείσμα, στην υπεράσπιση των ιδεών του. Ένας άνθρωπος που αναμφισβήτητα τίμησε την ψήφο των Χανιωτών. Τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Μανούσος Βολουδάκης – Βουλευτής Χανίων

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πραγματικό παλληκάρι και πραγματικός πατριώτης. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω από μικρό παιδί, καθώς τον συνέδεε με τον πατέρα μου η αμοιβαία εκτίμηση που είχαν μεταξύ τους οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν κατά της χούντας. Γενναίος στις δύσκολες εποχές, καλοπροαίρετος, συνεννοήσιμος και παραγωγικός στις εποχές της ομαλότητας. Ο Σήφης Βαλυράκης, άξιο τέκνο του Ασκύφου, των Σφακίων, της Κρήτης, ήταν μια ζωντανή υπόμνηση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας, κι ένας από τους ανθρώπους που τη διαμόρφωσαν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Βασίλης Διγαλάκης – Βουλευτής Χανίων

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος με ελεύθερο φρόνημα, ένας συνεπής και έντιμος πολιτικός άνδρας, που υπηρέτησε με ακεραιότητα τις ιδέες του και τον τόπο του, για πολλά χρόνια, αφήνοντας τη δική του παρακαταθήκη στα Χανιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Παύλος Πολάκης – Βουλευτής Χανίων

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη της αναζήτησης από το Λιμενικό του Σήφη Βαλυράκη, νωρίτερα σήμερα στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου είχε βγει ανοιχτά με το σκάφος του.

Ο συμπατριώτης μου Σήφης Βαλυράκης, γιος του Βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Γιάννη Βαλυράκη (και νονού μου), ήταν κορυφαίο στέλεχος της αντι-χουντικής αντίστασης και του ΠΑΚ και καταζητούμενος για χρόνια από τη χούντα των απριλιανών, συνελήφθη τελικά το 1971 και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Έκτοτε, κατάφερε να αποδράσει τρεις φορές (από το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τις φυλακές Κέρκυρας και το στρατόπεδο καταναγκαστικών έργων του Φιέρι της Αλβανίας). Δεν θα ξεχαστούν τα περήφανα λόγια του από τις φυλακές…: «Δεν αναγνωρίζω το δικτατορικό καθεστώς, παλεύω για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Αισθάνομαι αιχμάλωτος με υποχρέωση να δραπετεύσω. Αφιερώνω τη σκέψη και τον χρόνο μου σ’ αυτό. Είμαι ήδη με τη σκέψη μου ελεύθερος».

Ως Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ από το 1977, διετέλεσε Υπουργός & Υφυπουργός σε κρίσιμα Υπουργεία μέχρι και το 1996. Ενώ το 2009 κρατήθηκε για αρκετές ώρες από τις αρχές των ΗΠΑ, κατά την άφιξή του σε αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης λόγω ανάκλησης της βίζας του εν πτήσει.

Ο Σήφης Βαλυράκης, γαλουχημένος με τις αρχές και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, τα Σφακιά, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το δικαίωμα στη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παρέμεινε ανυπότακτος αγωνιστής και μαχητής ως το τέλος. Τίμησε την πατρίδα του και τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του. Με τον εκλιπόντα, είχαμε στενή επαφή και συνεννόηση στο πολιτικό πλαίσιο της ευρείας Δημοκρατικής παράταξης, για την ιδιαίτερη πατρίδα μας αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ συχνά τα λέγαμε στη Βουλή όταν ερχόταν… Μας συνέδεαν αμοιβαία αισθήματα εκτίμησης, συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

Καλό ταξίδι Σήφη!
Κουράγιο στη σύζυγο και τα παιδιά σου…

Νίκος Καλογερής – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Σήφη Βαλυράκη μας συγκλόνισε και μας γέμισε βαθιά θλίψη.

Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός Χανιώτης που τίμησε τον τόπο μας με τη στάση ζωής του και το έργο του.

Μαχητής της Ελευθερίας για τη χώρα μας, στα νεανικά του χρόνια, διακρίθηκε για το θάρρος του και τη Σφακιανή λεβεντιά του και αναδείχθηκε με τη δράση του σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Υπηρέτησε με συνέπεια της αξίες της Δημοκρατίας, ως Βουλευτής και Υπουργός, με πολλά χρόνια θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ακλόνητη πίστη στις ιδέες του και αποτελεσματικότητα στο έργο του.

Η μνήμη του θα μείνει πάντα ζωντανή στο νου και την καρδιά των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.  

Μανούσος Χιωτάκης – Δήμαρχος Σφακίων

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό συμβούλιο, εκφράζουν τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του συνεπαρχιώτη και φίλου Σήφη Βαλυράκη.

Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες Πατριώτες που με τη δράση του αντιστάθηκε κατά της χούντας, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Το κενό που αφήνει είναι αναντικατάστατο.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.

Παναγιώτης Σημανδηράκης – Δήμαρχος Χανίων

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Σήφη Βαλυράκη.

Βουλευτής και Υπουργός επί σειρά ετών, μα πάνω από όλα γενναίος και ακούραστος αγωνιστής της Δημοκρατίας και μαχητής της ζωής, ο Σήφης Βαλυράκης εκπροσώπησε με τιμή τον τόπο του, τα Χανιά και υπηρέτησε με το ήθος του τη χώρα μας.

Η παρακαταθήκη του, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική, είναι πολύτιμη, με κρίσιμες και καίριες παρεμβάσεις, που βοήθησαν την πρόοδο του τόπου μας, των Χανίων.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές στην μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ένας από τους τελευταίους μιας γενιάς πολιτικών, που συνέβαλαν έμπρακτα, ώστε να καταφέρει ο δημοκρατικός χώρος να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ως εργαλείο άρσης των κοινωνικών στεγανών.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα θετικός και διαθέσιμος συνομιλητής, καθώς η ειλικρινής και ανιδιοτελής του αγωνία για τη συνέχιση και ανανέωση του δημοκρατικού χώρου, τον ωθούσε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της νέας γενιάς, με διακριτικότητα αλλά και πολιτική γενναιοδωρία.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη”.

Ευτύχης Δαμιανάκης – Πρόεδρος Δ.Σ. Χανίων

Ο απρόσμενος θάνατος του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους βαθειά.

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε του Χανιώτες στο Κοινοβούλιο και άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του στα δρώμενα του Νομού. Οι αγώνες του για ελευθερία και Δημοκρατία συνεχείς. Πατριώτης, αγωνιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, ατρόμητος. Οι έννοιες  αυτών των λέξεων ήταν οδηγός του καθ’ όλη την διάρκεια της προσωπικής του ζωής  και της πολιτικής του πορείας.  

Υπήρξαμε συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο και για πάνω από τριάντα χρόνια μας συνέδεε στενή προσωπική φιλία. Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια της κοινής μας συμπόρευσης, δεν υπήρξε ποτέ τίποτε που θα μπορούσε να κλονίσει την προσωπική μας σχέση. Ο Σήφης ήταν έντιμος πολιτικός, κάθετος στις απόψεις του και απόλυτα ειλικρινής  ως άνθρωπος.

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον χαμό του και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Μίνα και στους δύο του γιούς  Γιάννη και Αλέξανδρο.

Σήμερα έχασα έναν καλό μου φίλο.

Γιάννης Μαλανδράκης – Δήμαρχος Πλατανιά

‘’…Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν υπέρμαχο της Δημοκρατίας, έναν ατρόμητο αγωνιστή πρώτης γραμμής, έναν πολιτικό που με το ήθος του, την εργατικότητά του και την ακεραιότητά του, την  σπουδαία αντιστασιακή του δράση στα χρόνια της χούντας, αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η μακρόχρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, απ’ όποια θέση κι αν την υπηρέτησε, χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μίνα και τους οικείους του.…’’

Χαράλαμπος Κουκιανάκης – Δήμαρχος Αποκορώνου

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας αφοσιωμένος δημοκράτης, ένας ακέραιος αγωνιστής και ένας περήφανος Χανιώτης. Συνελήφθη, φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα για τα δημοκρατικά του ιδεώδη, αλλά έζησε να δει την αποκατάσταση της δημοκρατίας και επέδειξε πλούσιο έργο ως βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών (1977-2012). Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δήμος Κισσάμου

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, του πατριώτη, του αντιστασιακού, του αγωνιστή.

Έφυγε ένας λεβέντης , ένας σεμνός πολιτικός ,ένας ξεχωριστός Χανιώτης με ψυχή και ήθος.

Η Κίσσαμος ιδιαίτερα του οφείλει ευγνωμοσύνη για την προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  η οποία με το προσωπικό του ενδιαφέρον ιδρύθηκε στην πόλη, για αθλητικούς εξοπλισμούς στα σχολεία της περιοχής και για τη συμπαράστασή του στις ανάγκες της.

Εκφράζουμε στην σύζυγο και παιδιά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Eργατικό Κέντρο Χανίων

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει την θλίψη του για τον αιφνίδιο και άδικο χαμό ενός μαχητή της Δημοκρατίας, ενός σπουδαίου ανθρώπου που διακρινόταν για το ήθος του, ενός συμπολίτη μας που ήξερε να προσφέρει την βοήθειά του σε όποιον την χρειαζόταν.

Ο  Σήφης Βαλυράκης είχε αγωνιστεί κατά της χούντας μέσα από το ΠΑΚ. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε διατελέσει βουλευτής, υπουργός και υφυπουργός.

Η προσφορά του ήταν σημαντική και στα Χανιά (Αστυνομικό Μέγαρο, Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι, αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής).

Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την ανθρώπινη συμπαράστασή μας.

Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων

Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας.  

Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Εκφράζω την προσωπική μου θλίψη και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας στους οικείους του.

Αντώνης Ροκάκης – Πρόεδρος ΕΒΕΧ

Χαράλαμπος Μπατάκης – Ιατρός, Μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίωνκαι αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια  στην οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για τον  ξαφνικό και άδικο θάνατό του.

Με τον  Σήφη Βαλυράκη συνδεόμαστε με μακροχρόνια φιλία, σεβασμό και αναγνώριση του αγώνα για προσφορά στον τόπο μας. 

Λίτσα Κουρουπάκη – Πρώην Βουλευτής Χανίων

Για τον Σήφη Βαλυράκη τον πολιτικό, τον αγωνιστή, τον αντιστασιακό, τον οραματιστή, τον σύντροφο, 

τον πατριώτη, μίλησαν όλοι, φίλοι  και ξένοι. 
Εμείς στα Χανιά θα πενθήσουμε το δικό μας Άνθρωπο..

Εγώ αποχαιρετώ τον Σήφη τον γιο της θείας Αθηνάς και του θείου Γιάννη,

τον εγγονό της γιαγιάς της Παπουτσίνας από το Φουρνέ,
τον αδερφό του Γιώργου ,
τον ξάδερφο του Κουρουποπερικλή και του  Κουρουποσταύρου.
Καλοστραθιά Σήφη 

και Χαιρετίσματα
στους συγγενείς μας  που συνάντησες σήμερα  πρόωρα, ξαφνικα κι’
αναπάντεχα. 

Άρης Παπαδογιάννης – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΚ ΑΕ

«Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. Άφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, το νομό Χανίων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιώνια η μνήμη του».

ΟΕΒΕΝΧ

Το  Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει θερμά  συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του συντοπίτη μας  Σήφη Βαλυράκη   για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατό του.

Ο  Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Γιάννης Κουράκης – Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης

«Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη.

Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.

Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.»

Μανώλης Ντουντουλάκης – Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη. Υπήρξε αγωνιστής και ξεχωριστή προσωπικότητα με πλούσια δράση. Όταν ήταν Βουλευτής και Υπουργός η προσφορά του ήταν σημαντική ιδιαίτερα στα Χανιά και στην Κρήτη. Τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του τέως Υπουργού, τέως Βουλευτή, Σ. Βαλυράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανιών

Προέδρου του, Ευτύχη Δαμιανάκη, εξέδωσε ψήφισμα, αναφορικά με την απώλεια του τέως Υπουργού και τέως Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη.

Ο κ. Δαμιανάκης στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο Σήφης Βαλυράκης για 30 ολόκληρα χρόνια εκπροσώπησε τους Χανιώτες στο Κοινοβούλιο. Εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής και Υπουργός με ζήλο και ανιδιοτέλεια, προασπίζοντας πάντοτε δυναμικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα του Νομού και των Χανιωτών. Υπήρξε όμως και μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Ξεχώρισε για τους πολύπλευρους αγώνες του για την ελευθερία της Χώρας από το καθεστώς των συνταγματαρχών και για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της πολιτικής του πορείας δυναμικός και ατρόμητος στην υλοποίηση των απόψεων και των αρχών του”.

Στο ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων υπογραμμίζεται: 

  • Να διατυπωθούν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως Υπουργού και τέως Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού Σήφη Βαλυράκη

Τα θερμά συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Σήφης Βαλυράκης υπηρέτησε τη Δημοκρατία με σθένος και ακεραιότητα, υπερασπιζόμενος σταθερά τις ιδέες του, ακόμη και στις πιο σκληρές για την πατρίδα μας εποχές, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος. Υπήρξε ένας θαρραλέος μαχητής του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένας πολιτικός με ακλόνητη αίσθηση χρέους στο δημόσιο συμφέρον.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο και τους οικείους του».

ΚΚΕ Χανίων

Για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του.

Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων νομού Χανίων 

     Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του Σφακιανού, πρώην Υπουργού Ιωσήφ Βαλυράκη.

    Ο εκλιπών, διατέλεσε επιτυχημένος Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (Ιούνιος 1988 – Ιούλιος 1989 και Ιούλιος 1994 – Μάρτιος 1995) καθώς και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (Μάρτιος 1995 – Ιανουάριος 1996).  

    Σε τοπικό επίπεδο, σημαντική ήταν η συνεισφορά του στην ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, επιλύοντας το σοβαρό έως τότε ζήτημα στέγασης των Αστυνομικών Υπηρεσιών των Χανίων.

   Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου γραμματέα Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής στην ολομέλεια της Βουλής για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη

ΠΑΣΟΚ και Κίνημα Αλλαγής με οδύνη αποχαιρετούμε  τον Σήφη Βαλυράκη, τον γενναίο αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, τον συνεπή δημοκράτη, τον ακέραιο άνθρωπο και τον αγαπητό σύντροφο. Στη  μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή τίμησε την Κρήτη, υπηρέτησε την Πατρίδα και το ΠΑΣΟΚ ως Βουλευτής επί 30 χρόνια και Υπουργός, αναπτύσσοντας σπουδαίο Κοινοβουλευτικό και Κυβερνητικό έργο.  

Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΚ και της αντίστασης ενάντια στη δικτατορία, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν  καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου επί τρία χρόνια  και συνελήφθη το 1971. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Κατόρθωσε να δραπετεύσει αλλά ξανασυνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές της Κέρκυρας από όπου δραπέτευσε πάλι και έφτασε κολυμπώντας στην Αλβανία. Συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές ως κατάσκοπος αλλά αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

 Έμελλε η θάλασσα που αγαπούσε και τον οδήγησε τότε στην ελευθερία, σήμερα να τον οδηγήσει στο τελευταίο και πιο μεγάλο ταξίδι του.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ εκφράζω  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η Παράταξή μας,  η Κρήτη και η Πατρίδα έγιναν φτωχότερες.   

Εθνικό ίδρυμα ερευνών και μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Χανίων, από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, με σημαντική παρουσία στη δημόσια ζωή και προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ιωσήφ Βαλυράκη ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

 – να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook