Ο μπαμπάς είχε απειλήσει να σκοτώσει τα παιδιά του αν μιλούσαν στην αστυνομία – Πώς εξελίχθηκε η ιστορία

Θυμάστε τον εισβολέα στο Καπιτώλιο που είχε απειλήσει να σκοτώσει τα παιδιά του αν μιλούσαν στο FBI;

Ο 18χρονος γιος του Τεξανού έκανε ακριβώς αυτό, μίλησε στους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για την εμπλοκή του πατέρα του στις ταραχές της Ουάσιγκτον. Και λέει μάλιστα πως θα το ξανάκανε.

Ο Jackson Reffitt, γιος του Guy Reffitt, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες την προηγουμένη βδομάδα για τα βίαια γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου, βγήκε να μιλήσει στο Fox4 για την «ηθική υποχρέωση» που είχε.

«Ήταν η ηθική μου πυξίδα … να κάνω όχι μόνο ό,τι πίστεψα πως θα προστάτευε την οικογένειά μου, αλλά και τον ίδιο τον μπαμπά μου», λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός, «θα το έκανα ξανά».

Ο 48χρονος πατέρας είχε απειλήσει γιο και κόρη με θάνατο αν τον κατέδιδαν. «Οι προδότες πυροβολούνται», τους είπε με νόημα.

«Το εξέλαβα ως απειλή», λέει τώρα ο γιος, «αλλά δεν πίστεψα ποτέ πως θα τηρούσε τον λόγο του». Επιβεβαιώνει μάλιστα πως ο μπαμπάς είναι ενταγμένος σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση.

Λέει μάλιστα πως ανησυχούσε ιδιαιτέρως για την επίσκεψη της αστυνομίας: «Η αστυνομία θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε στιγμή, σε κακιά στιγμή, και ο μπαμπάς μου θα μπορούσε να ανοίξει πυρ».

Γι’ αυτό και τηλεφώνησε ο ίδιος στο FBI. «Θα έλεγα ότι λυπάμαι, αν και δεν πιστεύω πως είμαι εγώ που τον έβαλα σε μια τέτοια κατάσταση. Αισθάνομαι όμως κάπως ένοχος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook