Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου τάσσεται κατά της απόφασης για την παρουσία Αστυνομικών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Ένωσή μας, με αφορμή την δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο χρόνιο πρόβλημα. 

Ενώ εδώ και δεκαετίες προσπαθούμε να απαλλαχτούμε από θέματα αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων που μας έχουν μεταβιβάσει δυσχεραίνοντας την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας (π.χ. επιδόσεις εγγράφων Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.λ.π.) και να επικεντρωθούμε στην αστυνόμευση, με δυσαρέσκεια παρατηρούμε εν έτη 2021 να κάνουμε βήματα πίσω αντί για μπροστά.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αρμοδιότητα και καθήκον αστυνόμευσης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ακόμα και σε χώρους ακαδημαϊκούς ασχέτως που αρκετές φορές ακόμα και από επίσημα χείλη χαρακτηριστήκαμε ως ‘’ ανεπιθύμητοι’’. Άλλοι μάλιστα με τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό ακαδημαϊκών χώρων ως ‘’άσυλο’’ έδωσαν πρόσφορο έδαφος σε κάθε είδους παρανόμους εξωακαδημαϊκούς να βανδαλίζουν, να κλέβουν , να παρενοχλούν και να πουλάνε ναρκωτικά σε νέους ανθρώπους.  

Για ποιο λόγο , αφού το πρόβλημα είναι πραγματικό, δεν λαμβάνεται η απόφαση οι ήδη υπάρχουσες περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας να αστυνομεύουν και αυτούς του χώρους, χωρίς τον κίνδυνο να δεχθούν επιθέσεις από δήθεν ‘’υπερασπιστές’’ της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, οι οποίοι ‘’ υπερασπιστές’’ με στοχευόμενες ενέργειες να απομακρυνθούν από τους χώρους αυτούς, καθώς πολλοί εξ αυτών είναι γνωστό ότι δεν είναι καν φοιτητές?

Για ποιο λόγο δεν δημιουργείται υπηρεσία φύλαξης των ακαδημαϊκών χώρων από προσωπικό φύλαξης που να ανήκει, να χρηματοδοτείται και να λογοδοτεί  στο Υπουργείο Παιδείας στα πρότυπα του προσωπικού φύλαξης των δομών υγείας του Υπουργείου Υγείας?

Καταλάβετε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την δημιουργία συνεχώς ομάδων που κατακερματίζουν το Σώμα μας και χαλάνε την συνοχή μας, λύνεται με την παροχή της δυνατότητας να κάνουμε την δουλεία μας οπουδήποτε χωρίς παρεμβάσεις και παιχνίδια στις πλάτες μας. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook