Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτισε τον Σήφη Βαλυράκη ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Και σαν ένα ιδιότυπο «αντίο», μετά τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, από πνιγμό, στον Ευβοϊκό Κόλπο, ο Νίκος Παπανδρέου θυμήθηκε τον τρόπο με τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έσωσε, όταν έφτασε κολυμπώντας στην Αλβανία:

Γράφει ο Νίκος Παπανδρέου στο facebook:

«Έφυγε σήμερα το απόγευμα ο Σήφης Βαλυράκης. Ο Σήφης ήταν γενναίος αγωνιστής, σπουδαίος πολιτικός, ακέραιος άνθρωπος, μα πάνω απ΄ όλα αγαπημένος φίλος.

Δραπέτευσε από τις φυλακές της Κέρκυρας επί χούντας και κολύμπησε προς την Αλβανία. Εκεί τον έβαλαν φυλακή για παράνομη είσοδό του στη χώρα. Με παρέμβαση Ανδρέα (και τηλέφωνο του στον Μάο Τσε Τουγκ που πήρε στην συνέχεια τον Χότζα, δικτάτορα της Αλβανίας τότε) τον έστειλαν στην Ρώμη - όπου τον περίμενε ο Ανδρέας.

Θαύμαζα την σχέση του με την πολυαγαπημένη του Μίνα. Με τίμησε με τη φιλία του και πάντα άκουγα προσεκτικά την γνώμη του για τα πολιτικά δρώμενα. Δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται για μια καλύτερη Ελλάδα.

Εγώ, η Αλεξία, ο βαφτισιμιός του ο Ανδρόνικος και η Φαίδρα αποχαιρετάμε τον φίλο μας τον Σήφη. Θα ταξιδεύεις στις καρδιές μας» .

Πηγή: iefimerida.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook