Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μ. Χνάρη με τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης με τον  Υπουργό Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο όπου συζητήθηκαν αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τον Πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού όπως κτηνιάτρων, γεωπόνων,  με σκοπό την παραγωγικότερη λειτουργία του  πρωτογενή τομέα. Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στο νησί το 2020 και η υλοποίηση του την φετινή χρονιά.

Επίσης συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την ελαιοκαλλιέργεια, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος αναμπέλωσης, την καταβολή ενισχύσεων που εκκρεμούν από  τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών το 2020, οι κτηνοτρόφοι, αλλά και οι μελισσοκόμοι. Τα παραπάνω, αποτελούν κυρίαρχα θέματα για τους παραγωγούς της Κρήτης όσο και για την οικονομία της λόγω και των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ο κ. Χνάρης θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook