Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο υπάρχει μάρτυρας που είδε όλα όσα έγιναν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη μετά την επιστολή της συζύγου του Μίνας – Παπαθεοδώρου Βαλυράκη προς τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ερευνηθούν μαρτυρίες για την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στο μοιραίο δυστύχημα.

Η κα Βαλυράκη στην επιστολή της κάνει λόγο για ανθρωποκτονία καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Σήφης Βαλυράκης ενώ βρισκόταν μέσα στο φουσκωτό του σκάφος , παρενοχλήθηκε από ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο καπετάνιος του αλιευτικού απαίτησε από τον κ. Βαλυράκη να φύγει από την περιοχή. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο αντρών και στην συνέχεια το αλιευτικό έκανε κύκλους γύρω από το μικρό φουσκωτό προκαλώντας έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα την πρώτη του Χανιώτη πολιτικού στην θάλασσα.

Η συνέχεια είναι γνωστή καθώς, όπως προέκυψε και από την ιατροδικαστική εξέταση, ο Σήφης Βαλυράκης έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πιθανόν από προπέλα.

Το ερώτημα που πλανάται πλέον είναι αν χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους ή από την προπέλα του αλιευτικού.

Να σημειωθεί πως  ο Υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης σε επικοινωνία του με την κα Βαλυράκη την βεβαίωσε πως θα γίνει εξονυχιστική έρευνα.

Ο κ. Γιώργος Σπύρου, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη αποκάλυψε στο LIVE NEWS πληροφορίες αυτόπτη μάρτυρα που είδε δεύτερο πρόσωπο στο σημείο του δυστυχήματος. Ο κ. Σπύρου περιέγραψε τα όσα είδε ο μάρτυρας για την εμπλοκή του αλιευτικού σκάφους και μάλιστα ζήτησε απο τον καπετάνιο του να πάει μόνος του στις λιμενικές αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα είναι άγνωστο εαν θα γίνει κανονικά η κηδεία του αδικοχαμένου πρώην υπουργού ή θα αναβληθεί καθώς όλα θα εξαρτηθούν απο την πορεία των ερευνών.

Δείτε μετά το 07:00

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook