Ξεκινήσαμε με μία ομάδα ανθρώπων από τον χώρο των ΜΜΕ και της τεχνολογίας, μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον και μια οικονομική κρίση που είχε χτυπήσει την χώρα μας, να φτιάξουμε ένα μέσο ενημέρωσης με στόχο να παρέχουμε έγκυρη και καθημερινή ενημέρωση για τους Κρητικούς σε όλη την υφήλιο.

Η βάση μπήκε το 2009, όταν ο γράφων μαζί με τον Βασίλη Κουκουράκη, την υποστήριξη του Ιπποκράτη Μανουδάκη και την καθοδήγηση του αείμνηστου Γιώργου Κουκουράκη, Προέδρου της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το site. Μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο ώστε να καταλήξουμε στη μορφή και τη φιλοσοφία ενός εγχειρήματος που, τότε, ήταν στα πρώτα βήματα του στην Ελλάδα, ενώ δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στο νησί μας. 

Σχεδιάσαμε τη σελίδα σε συνεργασία με μια από τις γνωστές εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας εκείνης της εποχής και τελικά το Flashnews.gr με σλόγκαν “Οι e-ιδήσεις στην Κρήτη την ώρα που συμβαίνουν”, βγήκε στον «αέρα», σαν σήμερα, στις 27 Ιανουαρίου του 2011, αλλάζοντας τα, μέχρι τότε, δεδομένα στην τοπική ενημέρωση. Η πορεία από τότε ήταν συνεχώς ανοδική! Η ομάδα του Flashnews.gr σε όλη την Κρήτη έκανε καθημερινά άλματα, ενώ οι δημοσιογραφικές επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, το site έγινε γνωστό σε όλο το νησί και η αναγνωσιμότητα του έκανε κάθε μέρα και ένα νέο ρεκόρ. 

Η μεγάλη αναγνώριση για εμάς ήρθε το 2015, όταν πήραμε για πρώτη φορά ασημένια διάκριση στον θεσμό των Digital Media Awards, που το Flashnews.gr βγήκε δεύτερο σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας την πρώτη θέση του γνωστού σε όλους μας in.gr στην κατηγορία του περιεχομένου. Για τις επόμενες δύο χρονιές το Flashnews.gr συμμετείχε στα βραβεία και κατέκτησε συνολικά 16 διακρίσεις. Πολλές από αυτές είναι χρυσές, διακρίσεις που το έκαναν γνωστό και το καθιέρωσαν στον χώρο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα. 

Ήδη από το ξεκίνημα μας, αρκετές μικρές αλλά και μεγαλύτερες τοπικές επιχειρήσεις, μας εμπιστεύθηκαν και επέλεξαν να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσα από τις σελίδες μας. Και ήταν αυτές που κράτησαν ζωντανό το εγχείρημα μας. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλες μεγαλύτερες επιχειρήσεις από κάθε κλάδο δραστηριότητας, ενώ παράλληλα αρκετές εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες συμπεριέλαβαν το Flashnews.gr στο διαφημιστικό σχεδιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή το Flashnews.gr, διαθέτει ένα αξιόλογο portfolio συνεργατών-πελατών.

Από εκεί και πέρα μέχρι και σήμερα το Flashnews.gr έχει καθιερωθεί στην τοπική ενημέρωση της Κρήτης, ενώ είναι σημείο αναφοράς στα μεγάλα εθνικά ενημερωτικά δίκτυα, τα οποία αρκετές φορές έχουν αναδημοσιεύσει ρεπορτάζ μας, φωτογραφίες και βίντεο που έγιναν πρωτοσέλιδα. Μάλιστα, μερικά από τα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει υλικό και ρεπορτάζ μας, όπως το Associated Press, το CNN Global, το RTL και άλλα. 

Πλέον το Flashnews.gr, εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο μετράει σταθερά πάνω από 700.000 χιλιάδες μοναδικούς αναγνώστες κάθε μήνα και πολλά εκατομμύρια αναγνώσεις μηνιαίως στα άρθρα μας, ενώ η κοινότητα μας στα social media ξεπερνάει τους 140.000 ακολουθους. Έχει καθιερωθεί στη διαφημιστική αγορά ως ένα από τα 5 μεγαλύτερα site στην Ελλάδα με ειδήσεις από την Περιφέρεια, με στοιχεία που πιστοποιούν κάθε μήνα μεγάλοι διαφημιστικοί όμιλοι και όχι… στοιχεία του «αέρα». 

Η πιο σημαντική όμως αναγνώριση που θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει και αυτό μας το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι αναγνώστες μας, είναι η αξιοπιστία στην ενημέρωση και η καθημερινή μας προσπάθεια να στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δώσει λύσεις σε αυτά. Δεν είναι λίγες οι φορές που η καθημερινή ειδησεογραφία διαμορφώνεται από θέματα που μας στέλνουν οι πολίτες και για αυτό τον λόγο εμείς εδώ λέμε ότι τη φυσιογνωμία του site την διαμορφώνετε όλοι εσείς.  

Όλοι εμείς εδώ στην Ομάδα του Flashnews.gr, Δημοσιογράφοι από τα Χανιά και το Ηράκλειο, τα στελέχη της Εμπορικής Διεύθυνσης, τα παιδιά από την Τεχνική Υποστήριξη, η ομάδα των Social Media, αλλά και οι υπόλοιποι τακτικοί συνεργάτες μας, σας ευχαριστούμε που αυτήν την δεκαετία ήσασταν κοντά μας, είτε ως αναγνώστες, είτε ως συνεργάτες μας. Η μόνη υπόσχεση που θα δώσουμε για την επόμενη δεκαετία είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε τη «φωνή σας» και ένα παγκρήτιο μέσο έγκυρης και ποιοτικής ενημέρωσης. 

Γιάννης Ξυγκάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook