Υπολόγιζαν να «αρπάξουν» πάνω από 160.000 ευρώ - Προκάλεσαν ζημιές ύψους 19.000 ευρώ

Τον έναν από τους δυο βομβιστές που ανατίναξαν τρία ΑΤΜ σε περιοχές της Πιερίας μέσα σε μια εβδομάδα τον περασμένο Ιούλιο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν... ούτε ένα ευρώ, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης μετά από μεθοδική έρευνα!

Πρόκειται για έναν Έλληνα ο οποίος, μαζί με έναν άγνωστο ακόμη συνεργό του, χρησιμοποιούσαν μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που τους είχε παραχωρήσει ένας άλλος Έλληνας και είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη, για να πηγαίνουν με αυτήν ξημερώματα σε περιοχές όπου υπήρχαν απομονωμένα ΑΤΜ και να τοποθετούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με σκοπό να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα.

Έτσι, στις 18 Ιουλίου προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή Κονταριώτισσα, στις 23 Ιουλίου τοποθέτησαν μηχανισμό που τελικά δεν εξερράγη σε ΑΤΜ στον Κορινό και στις 24 Ιουλίου ανατίναξαν άλλο ένα μηχάνημα πάλι στην Κονταριώτισσα. Συνολικά, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πάνω από 160.000 ευρώ, όμως σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις δεν κατάφεραν να αρπάξουν τα χρήματα που περιείχαν και προκάλεσαν μόνο ζημιές ύψους 19.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον έναν από τους δυο δράστες και τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας η οποία κατασχέθηκε και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένων κλοπών, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών και συνέργεια σε αυτές κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων του δεύτερου δράστη και της τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις.


Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook