Οι δημοσιευμένοι επικήδειοι και ένα εγκληματικό πλάνο που κατέληξε σε καταδίκη

Μια αστυνομικός από το Ουισκόνσιν καταδικάστηκε μόλις σε φυλάκιση 2 ετών για μια σειρά από διαρρήξεις που έκανε, έχοντας συλλάβει ένα ιδιαίτερο εγκληματικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της τοπικής εισαγγελίας τη Δευτέρα, η βοηθός σερίφη ενημερωνόταν από τους επικήδειους στις εφημερίδες για το ποια σπίτια θα ήταν άδεια και έκανε κατόπιν την κίνησή της.

Η 30χρονη Janelle Gericke έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα και έπεσε έτσι στα μαλακά. Η δράση της δεν περιλάμβανε μόνο τα σπίτια των νεκρών, αλλά ακόμα και οικογενειών που γνώριζε πως θα παραστούν στην κηδεία του εκλιπόντος.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ουισκόνσιν, Josh Kaul, της ζήτησε να ομολογήσει για τουλάχιστον 6 τέτοιες υποθέσεις και να καταδικαστεί σε φυλάκιση μόλις 2 ετών. Εκείνη δήλωσε ένοχη για 2 διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης.

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτή την υπόθεση είναι παραβιάσεις της εμπιστοσύνης του κόσμου», είπε ο Kaul, ευχαριστώντας τις διωκτικές αρχές που «εξασφάλισαν τη δικαιοσύνη για τα θύματα αυτών των εγκλημάτων».

Η Gericke, η οποία είχε δουλέψει και ως σωφρονιστικός υπάλληλος, απολύθηκε τον Ιούλιο του 2019 και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο εισαγγελέας ισχυρίστηκε πως έκανε πολλές ληστείες μεταξύ 2018-2019, στοχεύοντας σε χαροκαμένες οικογένειες και στα σπίτια των νεκρών πολιτών.

Σε ένα μάλιστα περιστατικό την έπιασαν στα πράσα. Ήταν όμως αστυνομικός και οι ιδιοκτήτες πίστεψαν τις δικαιολογίες της…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook