Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δόση εμβολιασμών κατά της πανδημίας Covid-19 στους ενοίκους και το προσωπικό του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου από την Κινητή Ομάδα Υγείας, (ΚΟΜΥ) Χανίων του ΕΟΔΥ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια του εμβολιασμού παρευρέθηκε διεπιστημονική Ιατρική ομάδα για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας, που αποτελούνταν από τους Ιατρούς: Όλγα Βουλγαράκη, Πνευμονολόγο, Επιστημονική Διευθύντρια του Αννουσάκειου, Ειρήνη Σχοινιωτάκη, ΩΡΛ, Νικόλαο Ροδολάκη, Καρδιολόγο, Ιωάννη Γκέκα, Φυσίατρο, Επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης, «Ο Άγιος Σπυρίδων» του Αννουσάκειου.

Κατά τον εμβολιασμό τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα σε περίπτωση εκδήλωσης αλλεργικής αντίδρασης. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες σε κανέναν από τους εμβολιασθέντες. Πρώτος από το προσωπικό εμβολιάστηκε ο Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Αιδ. Πρωτ.  του Οικουμενικού Θρόνου                π. Αντώνιος Αρετάκης, ευχόμενος « σύντομα να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, που στερεί ή δυσκολεύει την ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας».

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Ιδρύματος, Ιατρός κα Όλγα Βουλγράκη, δήλωσε: «Με ενημέρωση, επιστημονικά επιχειρήματα και έγκυρα πείστηκαν οι συγγενείς των ενοίκων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Συζητάμε με τους ελάχιστους που απομένουν καθώς, στις περιπτώσεις αυτές, ο εμβολιασμός απαιτεί έγγραφη συναίνεση συγγενούς». «Θέλω να δω τα εγγόνια μου, να τα φιλήσω ξανά», δήλωσε ένοικος μετά τον εμβολιασμό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, δήλωσε: «Από τις πρώτες ημέρες της λοιμικής αυτής πανδημίας το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας έλαβε όχι μόνο τα προβλεπόμενα, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μέτρα προστασίας υγείας των ενοίκων και του προσωπικού, αλλά επιπρόσθετα. Εγκατέστησε ιδιωτική ασφάλεια (security) για πλήρη έλεγχο των προσερχομένων στο Ίδρυμα, προμηθεύτηκε ειδικές συσκευές για απολυμάνσεις παπουτσιών, ειδικά εμποτισμένα χαλιά στις εισόδους του Ιδρύματος, πραγματοποιεί σε  τακτά διαστήματα πιστοποιημένες απολυμάνσεις των 4.500τμ. εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κ.α. Για όλους εμάς τους έχοντες την ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα μεγίστης και υψίστης σημασίας η διαφύλαξη της υγείας τόσο των ενοίκων όσο, και του προσωπικού του Ίδρυματος. Νιώθουμε την ανάγκη όπως εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους επαγγελματίες υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Βοηθητικό προσωπικό, κλπ.) που όλη αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης επιτελούν έργο Εθνικής σημασίας. Επιπροσθέτως  επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε  την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον ΕΟΔΥ Χανίων, την ΚΟΜΥ, (Κινητή Ομάδα Υγείας), τον συντονιστή  της Κινητής Ομάδας Υγείας Ειδικού Σκοπού, κ. Στέφανο Ντουκάκη ως επίσης και όλο το κλιμάκιο ΕΟΔΥ. Ξεχωριστά δε το Κέντρο Υγείας Κισάμου, την άξια Διευθύντρια του Ιατρό κ. Νικολακάκη Λίτσα ως και όλο το προσωπικό του  για την επωφελή  συνεργασία και συνεισφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, τέλος, σε όλο το Διοικητικό, Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό προσωπικό του Ιδρύματος, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας δείχνοντας παράλληλα ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες των περιθαλπομένων μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook