Επρόκειται για μια φυσιολογική (και όχι κάποιο άλλο δυσάρεστο περιστατικό) περισυλλογή προσφύγων από την αραβία πριν από έναν μήνα.

Λύθηκε το μυστήριο με τη βάρκα που βρέθηκε χτες το μεσημέρι στα Φαλάσαρνα στην Κίσαμο και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Ραπανά.

Παρά τους (ευτυχώς υπερβολικούς) φόβους που υπήρξαν, η ιστορία ήταν απολύτως φυσιολογική…

Όπως ενημερώθηκε το Flashnews.gr από τον λιμενικό σταθμό στην Κίσαμο, η βάρκα “ξεβράστηκε” στην παραλία των Φαλασάρνων και επρόκειτο για λέμβο που, όντως, μετέφερε πρόσφυγες από την Αραβία, αλλά μέσω του σειριακού αριθμού που έφερε (κωδικός) οι άνθρωποι που ήταν μέσα, είχαν περισυλλεχθεί από ιταλική ακτοφυλακή (πιθανόν σε ιταλικά χωρικά ύδατα), πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Δεκεμβρίου του 2020.

Λόγω προφανώς δυσμενών καιρικών συνθηκών ή για άλλους λόγους, δεν ήταν δυνατή -τότε- η ρυμούλκηση της λέμβου η οποία αφέθηκε στο πέλαγος και οι άνεμοι την οδήγησαν χτες, στην Κίσαμο.

Μετά από έρευνα του λιμενικού (από Κίσαμο αλλά και από Χανιά) δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στην περιοχή, ενώ εντός της λέμβου υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα (όπως κινητό, μπουκάλια νερού κτλ).

Εκ μέρους του λιμενικού θα υπάρξει μια τυπική προανάκριση, ενώ η λέμβος θα μεταφερθεί στο τελωνείο Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook