Βαρύτατα πρόστιμα της αστυνομίας σε άνθρώπους που “εμπνεύστηκαν δράσεις, εκτός πλαισίου των μέτρων κορωνοϊού.

Ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Χανιά και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά είχε την ατυχή “έμπνευση” να ανοίξει το κατάστημά του και να σερβίρει σε πελάτες. Η πρωτοβουλία του αυτή έγινε αντιληπτή από την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πλήρωσε και βαρύτατο πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ. Πρόστιμο των 300 ευρώ πλήρωσαν και οι θαμώνες του καταστήματος.

Στο Λασίθι, ένας πελάτης ξενοδοχείου θέλησε να “ξεσκάσει” πραγματοποιώντας μια μάζωξη (ένα μίνι πάρτι) με φίλους του. Κάλεσε μάλιστα 8 ακόμα άτομα αλλά εγινε αντιληπτός και του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ πρόστιμα επιβλήθηκαν και στους συμμετέχοντες στη μάζωξη.

Κατά τα λοιπά, σε 1781 ελέγχους που πραγματοποίησε η αστυνομία, το τελευταίο 24ωρο, βεβαιώθηκαν 99 πρόστιμα. Για μάσκες βεβαιώθηκαν 24 πρόστιμα (5 Χανιά, 2 Ρέθυμνο, 13 Ηράκλειο και 4 Λασίθι) και για άσκοπες μετακινήσεις 73 (8 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο, 47 στο Ηράκλειο, 10 στο Λασίθι και 2 ΒΟΑΚ).

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και στην Κρήτη, λογω των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook