Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά, είναι άραγε ικανοποιημένη, από το 2011 μέχρι και σήμερα, από αυτές τις κυβερνητικές επιλογές;”

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» Δημήτρης Ανθούσης έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τις επιπτώσεις στην ενδοχώρα και του Δήμου Πλατανιά:

”H τροπολογία του Υπουργείου Επικρατείας για την επιτάχυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) αποτελεί μία πολιτική επιλογή, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν πολύ σύντομα και στην ενδοχώρα του Δήμου μας.

Με την «εθελούσια έξοδο» 2.000 εργαζομένων, που προέβλεπε η τροπολογία, είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι θα συνεχιστεί η υποβάθμιση της ελληνικής περιφέρειας, διαδικασία που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν με την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων, το κλείσιμο υποκαταστημάτων Τραπεζών και τη συρρίκνωση των δρομολογίων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στον «Καλλικρατικό» Δήμο Πλατανιά τα πράγματα είναι γνωστά και απολύτως ξεκάθαρα, όσον αφορά στις ταχυδρομικές υπηρεσίες. Το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στις Βουκολιές έχει κλείσει, ενώ παραμένουν σε λειτουργία, άγνωστο μέχρι πότε, μόνο τα υποκαταστήματα σε Αλικιανό, Κολυμπάρι και Πλατανιά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά την αναμενόμενη εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εναπομείναντες εργαζόμενους των ΕΛ.ΤΑ., τα δρομολόγια των ταχυδρομικών υπαλλήλων θα συρρικνωθούν αναπόφευκτα ακόμα περισσότερο, με ό,τι αυτό δυστυχώς θα συνεπάγεται για την ήδη προβληματική εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, ως επί το πλείστον, κατοίκων στα περισσότερα χωριά της ενδοχώρας, οι οποίοι συνεχώς λιγοστεύουν.

Οι κάτοικοι της υπαίθρου και στον Δήμο μας έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, από τη μία να ακούν ευχολόγια για την ανάγκη αναζωογόνησης της ελληνικής περιφέρειας και από την άλλη να βλέπουν να λαμβάνονται πολιτικές αποφάσεις, που όχι μόνο δεν συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά υποβαθμίζουν περαιτέρω την καθημερινότητά τους, τη ζωή τους.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά, είναι άραγε ικανοποιημένη, από το 2011 μέχρι και σήμερα, από αυτές τις κυβερνητικές επιλογές;”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook