Ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί τάσσονται υπέρ το μη ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων μετά τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες στην Αττική με τις μεταλλάξεις του ιού να αυξάνονται, το ίδιο και τα κρούσματα.

Ο κ. Καπράβαλος φάνηκε αντίθετος στο άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων «Να μην ανοίξουν τώρα» είπε και τόνισε ότι οι εικόνες συνωστισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του προκαλούν άγχος.

Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο καθηγητής Γώγος τόνισε πως είναι ειλημμένη απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία εφόσον αυξηθούν τα κρούσματα στην Αττική. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί. «Ωστόσο, εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε χτες και ο καθηγητής Σύψας ο οποίος τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook