«Οι επαφές με την AstraZeneca θα συνεχιστούν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ. Όπως τόνισε  η Επιτροπή θα εξακολουθήσει να έχει συνεργασία με την εταιρεία για να λυθούν τα προβλήματα.

Παράλληλα, ο Ερίκ Μαμέρ, επανέλαβε ότι έχει ζητηθεί γραπτώς από την AstraZeneca να δημοσιοποιηθεί το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί και το ζήτημα «βρίσκεται υπό συζήτηση».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τις τελευταίες μέρες η AstraZeneca και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιδοθεί σε ένα «πόλεμο λέξεων» εξαιτίας των μειωμένων παραδόσεων του εμβολίων στο μπλοκ σε σχέση με τις αρχικές συμφωνίες.

Οι 2 πλευρές προβαίνουν σε διαφορετικές αναγνώσεις των μεταξύ τους συμφωνιών.

Η εταιρεία αναφέρει από πλευράς της ότι γι΄αυτό δεν ευθύνεται η ίδια αλλά 2 εργοστάσια παραγωγής στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η μοναδική της δέσμευση απέναντι στο μπλοκ είναι καταβάλει την καλύτερη της προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση ζητάει από την εταιρεία να δημοσιεύσει τη συμφωνία, την ώρα που υπάρχουν κατηγορίες ότι η AstraZeneca χορηγεί εμβόλια στην Μ. Βρετανία, τα οποία προορίζονταν για τα κράτη μέλη της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook