Ούτε για έναν μήνα δεν λειτούργησαν από τον Μάρτιο του 2020

Την στήριξη των κυλικείων στα σχολεία ζητά με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύλλογος Μισθωτών Κυλικείων Δημόσιων Σχολείων Χανίων – Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνει ο σύλλογος, τα κυλικεία είναι κλειστά από πέρυσι τον Μάρτιο με εξαίρεση περίπου 20-25 ημερών και ζητά να ενταχθούν στο μέτρο των επιστρεπτέων προκαταβολών. 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Τα σχολικά κυλικεία παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου 2020, με ένα μικρό διάστημα λειτουργίας 20-25 εργάσιμων ημερών έως και σήμερα. Αλλά ακόμη και στο μικρό αυτό διάστημα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων στα σχολικά κυλικεία δεν εργάστηκε λόγω καταλήψεων από τους μαθητές.

Πρόκειται για έναν επαγγελματικό κλάδο με χαμηλά εισοδήματα που απασχολεί περίπου 10.000 αυτοαπασχολούμενους κι εργαζόμενους.

Δυστυχώς, οι οικονομικές ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση δεν κάλυψαν τον κλάδο αφού τόσο από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 όσο και από την 5 απεντάχθηκε μεγάλο μέρος των συναδέλφων. Τίθεται λοιπόν, καθαρά θέμα επιβίωσης των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Σαφώς, παρόμοια προβλήματα προέκυψαν και σε άλλους κλάδους με την εξαίρεση κάποιων επαγγελματιών από τις οικονομικές ενισχύσεις ή τη λήψη ιδιαίτερα μικρών χρηματικών ποσών με αποτέλεσμα το επερχόμενο κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Στην περίπτωση όμως των αυτοαπασχολούμενων στα σχολικά κυλικεία η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί κάνουμε δραματική έκκληση όπως ενισχύσετε άμεσα και εντάξετε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 όλα τα Σχολικά Κυλικεία ώστε να αποφύγουμε τις δραματικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο κλάδο που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν.»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook