Η Βρετανία δεν θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της covid-19 για λόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Δικαιοσύνης Λούσι Φρέιζερ.

Από την άλλλη, η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να δώσει τα έγραφα στη δημοσιότητα.

«Η κυβέρνηση δεν κρύβει τίποτα απολύτως, εξ όσων κατανοώ γίνεται για λόγους ασφαλείας», επεσήμανε μιλώντας στο BBC.

Η δημοσίευση αυτών των στοιχείων ενδέχεται να οξύνει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΕ και φαρμακοβιομηχανιών όπως η AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων κατά της covid-19 στην Ένωση.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα στοιχεία για τις προμήθειες εμβολίων κατά της covid-19, όπως δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζον.

«Πιστεύω ότι θα δημοσιεύουμε τα στοιχεία προμηθειών από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια γύρω από το θέμα», εξήγησε η Στάρτζον απευθυνόμενη στο κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η κόντρα μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca συνεχίζεται με την εταιρεία να τονίζει ότι αδυνατεί να προχωρήσει την παράδοση των δόσεων που έχουν συμφωνηθεί και την Κομισιον να πιέζει ζητώντας εξηγήσεις για τα εμβόλια που έπρεπε να έχει …χθες ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook