Ο Δήμος Χανίων στηρίζει το αίτημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων για επαναπροσδιορισμό της ύλης των Πανελλαδικών εξετάσεων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων, είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, υποδέχθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, την Πρόεδρο και τη Γραμματέα του 15μελους μαθητικού συμβουλίου του Μ.Σ.Χ., Αλίκη Νικολαράκη και Μυρτώ Παπαδάκη αντίστοιχα, όπου συζήτησαν για την πρωτοβουλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Χανίων, να αιτηθεί τον καθορισμό και στη συνέχεια, τη μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα.

Οι μαθήτριες εξέφρασαν την αγωνία που επικρατεί για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, δεδομένης της κατάστασης στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας, την οποία μεταφέρουν με επιστολή τους στο Υπουργείο Παιδείας.

Την πρωτοβουλία των μαθητών των Χανίων, ασπάστηκαν και άλλα Μουσικά Σχολεία ανά την Ελλάδα που έχουν συνυπογράψει την επιστολή προς το Υπουργείο, ζητώντας άμεση απάντηση στα ζητήματα που θέτουν.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων στηρίζει την πρωτοβουλία των μαθητών και εξέφρασε τη χαρά του για την ενεργητικότητα και μαχητικότητα που επιδεικνύουν οι νεαροί πολίτες, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο τα αιτήματά τους. Δήλωσε παράλληλα ότι, ο Δήμος στέκεται αρωγός ώστε να ενισχυθεί η φωνή τους στις αρμόδιες αρχές, κοινοποιώντας εκ νέου την επιστολή στο Υπουργείο.

Η επιστολή των 15μελων μαθητικών συμβουλίων των Μουσικών Σχολείων προς το Υπουργείο Παιδείας.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook