Τι αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Ανοίχτηκαν οι προσφορές των ηλεκτρονικών φακέλων με τη συμμετοχή 5 μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς.

Για να φτάσουμε στη σημερινή επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, χρειάστηκε μεθοδική, συστηματική και λεπτομερής προετοιμασία, η οποία ξεκίνησε από την αρχή της  θητείας μας, σε ένα έργο που παρέμενε ακίνητο για δεκαετίες. Το πιστέψαμε  και το θέσαμε σαν υψηλό στόχο, παρ’  όλο που γνωρίζαμε ότι δεν θα  μπορούσε να ξεκινήσει στη διάρκεια της θητείας μας και να καρπωθούμε τα πολιτικά οφέλη της προσπάθειάς μας.

Στο διάστημα αυτό, τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν όλες οι ξεπερασμένες μελέτες και επιλέξαμε τον τρόπο δημοπράτησης, ώστε να το αναλάβει αξιόπιστη έμπειρη εταιρεία,  με  οικονομική και τεχνική επάρκεια, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ποιότητα και ταχύτητα σ’ αυτό το σημαντικό για την ζωή της πόλης μας έργο. Επί πλέον κάναμε δίκαιη συμφωνία με τους επαγγελματίες για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια. Παραδώσαμε έτσι στην επόμενη δημοτική αρχή ένα έργο ώριμο,  λίγα βήματα πριν την δημοπράτησή του.

Αυτή την λογική ακολουθήσαμε σε πολλά και σημαντικά έργα για τα οποία γνωρίζαμε ότι χρειάζονται χρόνος, όπως την πλατεία της Σούδας, το Ρολόι, τα 8 νέα σχολεία κ.λπ. και μπορούμε ως παράταξη να είμαστε περήφανοι γιατί  σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε μακροπρόθεσμα έργα σημαντικά για τα Χανιά, μην υπολογίζοντας το μικροπολιτικό κόστος, αλλά το όφελος του τόπου μας. Ο χρόνος που περνάει και τα έργα που  προχωρούν και ολοκληρώνονται το κάνουν και θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό ολοένα και πιο εμφανές.

Παίρνοντας θάρρος από την έως τώρα επιτυχή πορεία του έργου της δημοτικής αγοράς, θα διακινδυνεύσω και μια επιπλέον πρόβλεψη:  μπορεί να έχουμε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη και το έργο να τελειώσει πολύ πιο σύντομα από τους 24 μήνες που προβλέπει η προκήρυξη. Δεν νομίζω ότι η φάση ανακατασκευής του με κλειστά καταστήματα, θα χρειαστεί να ξεπεράσει το 18μηνο που απαιτήθηκε για την κατασκευή του στις αρχές του περασμένου αιώνα , κάτι που εξακολουθώ να υποστηρίζω – παρότι ενοχλώ – ότι είναι εφικτό και χρήσιμο για την πόλη και τους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook