Από το Βελούχι Ευρυτανίας οι κάτοικοι του οποίου λαμβάνουν το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης μέχρι τη Ρόδο και τη Σητεία που έχουν το χαμηλότερο – Πίνακες με τα ποσά ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση

Τo Βελούχι Ευρυτανίας είναι το πιο … παγωμένο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που έλαβε υπόψη του το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καθορίσει τους συντελεστές προσδιορισμού της επιδότησης των μέσων θέρμανσης για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το money-money.gr στο χωριό αυτό της ορεινής Ευρυτανίας καθορίστηκε ο υψηλότερος συντελεστής επιδότησης για το επίδομα θέρμανσης: 1,62. Πολλαπλασιαζόμενος ο συντελεστής αυτός με το βασικό ποσό επιδόματος των 220 ευρώ προσδιορίζει στα 356 ευρώ το επίδομα για κάθε δικαιούχο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα που κατοικεί στο συγκεκριμένο χωριό.  

Στις πλέον παγωμένες περιοχές της χώρας περιλαμβάνονται επίσης το Πισοδέρι της Φλώρινας, ο Γράμμος, το Νυμφαίον, η Σαμαρίνα, το Περτούλι, οι Ψαράδες (στις Πρέσπες), το Μαργαρίτι, το Μέτσοβο, ο Γοργοπόταμος, η Φλώρινα, η Σιάτιστα, τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, η Βεύη, η Κοζάνη, η Δεσκάτη Γρεβενών, οι Κορυσχάδες Ευρυτανίας, ο Εχίνος Ξάνθης, η Ζαρούχλα, το Βογατσικό Καστοριάς, το Καρπενήσι, το Κάτω Νευροκόπι, το Αμύνταιο, ο Πολύγυρος, το Πάπιγκο, το ιστορικό Βαλτέτσι, η Ανάβρα, η Βυτίνα, η Αράχοβα και το Σουφλί. Σε όλες αυτές τις περιοχές με τις πολικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα ποσά των επιδομάτων θέρμανσης τα οποία δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι κυμαίνονται από 207 έως και 463 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Στις πιο θερμές περιοχές της χώρας, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι δικαιούνται να λάβουν πολύ χαμηλά ποσά επιδόματος θέρμανσης περιλαμβάνονται πολλοί δήμοι και οικισμοί της Δωδεκανήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και μεγάλοι Δήμοι της Αττικής. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται η Ρόδος, η Σητεία, το Ρέθυμνο, ο Ιαλυσός, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ερμούπολις, η Νάουσα της Πάρου, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Ζαχάρω, η Γλυφάδα, το Ελληνικό, το Παλαιό Φάληρο, ο Πειραιάς, το Μοσχάτο, ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης, η Σαλαμίνα, η Καλλιθέα,  το Κερατσίνι, η Κόρινθος, η Μεσσήνη, η Νίκαια, ο Κορυδαλλός, η Νέα Σμύρνη, ο Πύργος Ηλείας, ο Ταύρος, η Αργυρούπολις και ο Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι). Σε όλες αυτές της περιοχές και πολλές άλλες που περιλαμβάνονται στην ίδια λίστα, τα ποσά του επιδόματος που δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια κυμαίνονται από 80 έως 114 ευρώ. Σημειώνουμε ότι τα 80 ευρώ είναι το ελάχιστο όριο που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο ποσό του επιδόματος θέρμανσης που μπορεί να εισπράξει κάθε δικαιούχος.
Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία από τους πίνακες για τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης στις πιο ψυχρές και στις πιο θερμές περιοχές της χώρας, αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι:

*  Οικογένεια με 1 παιδί στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας έχει δικαίωμα να λάβει επίδομα θέρμανσης 261 ευρώ.

*  Οικογένεια στη Νέα Σμύρνη με 1 παιδί δικαιούται επιδόματος θέρμανσης 100 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook